Baleset-bűnügy

Több száz kiló főtt tésztát hagyott ott valaki egy New Jersey-i erdőben

rtl.hurtl.hu

2023. május 5. 18:10

Lehet indulni a bolognai raguval!

Több száz kiló, halmokban álló főtt tésztát dobott ki valaki egy patak mentén Old Bridge-ben, New Jersey-ben – írja a New York Times.

Nina Jochnowitz helyi lakost – aki korábban sikertelenül indult egy ottani választáson, ám a közösség aktív tagja maradt – a múlt héten hívta fel egy nő azzal, hogy problémát jelezzen a patak környékén. 

A tudományos végzettségű Jochnowitz autóba pattant, hogy utánajárjon az ügynek, és amit látott, az alaposan meglepte:

valaki több száz kiló spagettit, makarónit és betűtésztát dobott ki nagy halmokban egy patak partján, egy erdős területen, ahol – Jochnowitz elmondása szerint – az emberek gyakran dobnak ki építőanyagokat, ágykereteket és bútorokat.

Jochnowitz becslése szerint 300-500 kiló tésztát hagytak az erdőben elrohadni, de a telefonjával azért dokumentálta is a látványt és szólt a városvezetésnek. 

Nemsokára különböző elméletek kezdtek terjedni arról, hogy ki és miért dobhatta ki a tésztát, különösen az olasz ételek szeretetéről ismert államban. Old Bridge-ben „csak erről beszélnek” – mondta Denise Bloom, egy helyi Facebook-csoport adminisztrátora, aki a „2023-as nagy tészta-gate”-nek nevezte az esetet. 

Csütörtökön egy „Tésztadömping” tárgyú e-mailben Himanshu Shah, a város gazdasági ügyintézője azt mondta, hogy miután a múlt héten a Facebookon fotók keringtek a tésztáról, a Közmunkaügyi Minisztérium meglátogatta a helyszínt, és „15 talicskányi illegálisan lerakott tésztát találtak egy patak mentén egy lakónegyedben”.

A rendőrség kiküldött egy rendőrt, aki feljelentést tett. Két közmunkás ezután „egy óra alatt eltakarította és megfelelően ártalmatlanította a tésztát” – mondta Shah. 

Bár Jochnowitz szerint a tészta főtt volt, Shah ezt vitatja, szerinte a tésztát kivették a csomagolásból, és a többnapos esőzésben megpuhult.

A rendőrség vizsgálja az ügyet, de Jochnowitz közben megtudta, hogy ki volt a tésztalerakó. „Csak annyit mondok, hogy nem egy üzlet volt, hanem egy család. Kapcsolatban állok velük”. 

Nyitókép: Nina Jochnowitz / Facebook 

#Baleset-bűnügy#tészta#new jersey#patak#főtt tészta

Címlapról ajánljuk