Baleset-bűnügy

Borzalom: élve megnyúzhattak egy macskát Zalaegerszegen, keresik az elkövetőt

rtl.hurtl.hu

2023. május 4. 17:28

Az állatvédők már 200 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel, hogy megtalálják az állatkínzót.

Hatalmas a felháborodás Zalaegerszegen, miután a Civil Állatvédők Zalai Egyesület Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés több felkavaró fotóval egy elmondhatatlanul borzalmas állapotban lévő macskáról. (A linkre tényleg csak akkor kattintson, ha felkészült a látványra.)

A poszt szerint a város Kaszaháza városrészén találtak az állatra. A bejegyzés kommentjeiben arról írnak, hogy a macskát élve megnyúzták. Amikor rátaláltak, már nem lehetett megmenteni, az állatorvos az elaltatása mellett döntött. Mások arról írtak, hogy többen megbámulták a szenvedő állatot vagy egyszerűen csak elsétáltak mellett, anélkül, hogy bármit tettek volna.

Az állatvédők gyűjtést indítottak a tettes kézre kerítésére, csütörtök délután már 200 ezer forint gyűlt össze, amit magánemberek ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

A Civil Állatvédők Zalai Egyesületének elnöke, Ács Anita az rtl.hu-nak elmondta, egy állatvédő talált rá a macskára a Kaszaházi úton, és egyből állatorvoshoz vitte a cicát, azonban a szakember az elaltatása mellett döntött. Először arról kaptak információt, hogy elgázolták a macskát, azonban ez Ács szerint nem állja meg a helyét, mert a helyszínen nem volt se vér-, se szőrmaradvány, ráadásul az állatorvos is annak a gyanújának adott hangot, hogy megnyúzták az állatot. Erre utalnak a pontos „vágásnyomok” is.

Az egyesület elnöke azt is elmondta, az egyesület feljelentést fog tenni ismeretlen tettes ellen, állatkínzás miatt. Azt is hozzátette, hogy egyelőre még nem jelentkezett senki, – a magas nyomravezetői díj ellenére – aki el tudta volna mondani, mi történt a macskával.

Nyitókép: Krysten Merriman/Pexels.com.

#Baleset-bűnügy#macska#állatkínzás#zalaegerszeg#Kaszaháza#nyúzás

Címlapról ajánljuk