Baleset-bűnügy

Egymilliót fizetett az anya, hogy kezeljék a beteg fiát, de a csalótól csak egy időpontot kapott

rtl.hurtl.hu

2023. május 4. 10:07

A csalással vádolt nő még személyi kölcsönt is felvetetett a gyermekéért aggódó édesanyával.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy helybeli nővel szemben, aki az ismerősétől egy hét alatt hamis ígérettel csalt ki több mint 1 millió forintot, közölte az Ügyészség. A nő 2021 júliusában azt ígérte az ismerősének, hogy a pszichiátriai beteg fiát bejuttatja egy bentlakásos rehabilitációs intézetbe, de ez végül a kifizetett összeg ellenére sem történt meg.

A nő azzal indokolta a nagy összeget, mert állítása szerint egy pszichiátert és a kollégáját a magánrendelésükön le kellett fizetnie. A csaló a pénzeket azzal a hamis ígérettel vette át a becsapott asszonytól, hogy majd a magánrendelésen átadja az egyik orvosnak.

A vádlott valóban meg is jelent az említett szakorvos rendelőjében, de ott csak időpontot egyeztetett és a kicsalt összegeket megtartotta magának.

A csaló egy hét múlva a gyermekéért aggódó anyát arra is rávette, hogy személyi kölcsönt vegyen fel annak érdekében, hogy az intézménybe való felvételről döntő személyt lefizesse és a sértett fiát biztosan felvegyék az otthonba. A vádlott ezt a kölcsönből finanszírozott összeget is megtartotta. Ezután további ügyintézés hamis ürügyével még újabb összeget vett át a csaló, aki ezzel együtt egy hét leforgása alatt több, mint 1,1 millió forinthoz jutott.

A sértett a nyomozás alatt kárának megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a nőt folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság kötelezze a sértett kárának megtérítésére. Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

#Baleset-bűnügy#vádemelés#rehab#pszichiátria#beteg#csalás

Címlapról ajánljuk