Baleset-bűnügy

Csak egy palack vizet akart venni – megszólaltak az RTL-nek az M0-son elgázolt idős férfi rokonai

Hujder ZoltánHujder Zoltán

2023. május 3. 17:59

Csak egy palack vizet akart venni, ezért szállt le a buszról az édesapja – ezt mondta Híradónknak a vasárnap este az M0-son elgázolt 92 éves román férfi lánya. Az idős embert először egy kisbusz gázolta el, majd több tucat kocsi is áthajtott rajta. Az áldozat lánya és unokája Spanyolországban él, tőlük indult haza szombaton a férfi.

Az M0 autóúton vasárnap elgázolt 92 éves román férfi, Vasile Mitrenca lánya és unokája exkluzív interjút adott az RTL Híradónak a balesetről.

„Imádta az órákat, órásmester volt, egész életében azokat javította” – ezt mondta nagyapjáról a Spanyolországban élő Andrei Robert Deceanu. Édesanyjával egy kisvárosban laknak, a 92 éves nagypapa náluk volt a hétvégén.

„Vakáción volt nálunk Fragában. A buszra szombat éjjel szállt fel” – mesélte Andrei. Nyolcvanan voltak a nagy turistabuszon, amely a család otthona közeléből indult és a romániai Constanzába tartott.

Alina Cristea Mitrenca, a férfi lánya azt mondta, hogy egy nappal később Budapest mellől az autópálya pihenőből hívták fel.

„Egy nő ült mellette. Kilenc óra 11 perckor hívott. Azt mondta, hogy eltűnt az apukám és mindenki őt keresi. Nem sokkal később szörnyű hírt kapott.”

Fél tízkor már a sofőr hívta anyámat, hogy meghalt a papa

– tette hozzá az unoka.

A család szerint a hatóságok nem árultak el részleteket a tragédiáról. Híradónkból értesültek arról, hogy a nagypapa az úttestre tévedt és előbb egy kisbusz ütötte el, majd legalább negyven kocsi hajtott át rajta. 

Az áldozat lánya nem érti, miért nem vigyázott valaki az utasok közül idős édesapjára.

A gyászoló asszony szerint édesapja pillanatnyi zavarában tévedhetett az útra. „Apukám leszállt, mert egy palack vizet akart venni. De az étteremben nem kapott, talán azt gondolhatta, hogy ha átmegy az úton, a túloldalon tud venni.” 

Az idős férfi nem ivott, semmilyen egészségügyi problémája nem volt. A jogosítványát éppen most, 92 évesen hosszabbították meg, Romániában saját autója is volt.

Szép élete volt. Igazi jó ember volt

– mondta a lánya.

Csak egy palack vizet akart venni – megszólaltak az RTL-nek az M0-son elgázolt idős férfi rokonai
Fotó: családi archívum

A család a nagypapát szülővárosában a romániai tengerparti Constanzában szeretné eltemetni, de még nem tudják hogy mikor és hogyan lehet hazaszállítani szerettüket.

A rendőrök hétfőn délelőtt a baleset helyszínétől nem messze egy diósdi utcában találták meg azt a kisbuszt, amelyik elgázolt az idős embert. Úgy tudjuk, hogy a környék térfigyelő kameráinak felvételein látszik, ahogy a sofőr és két utasa kiszáll a külföldi rendszámú kisbuszból. Leveszik a rendszámot, átülnek egy másik autóba és elhajtanak. A rendőrök nemcsak őket, hanem az áldozaton később áthajtó sofőröket is keresik. 

#Baleset-bűnügy#m0#cserbenhagyásos gázolás#halálos baleset#rokonok#m0-s#gázolás#Híradó#top hírek

Címlapról ajánljuk