Baleset-bűnügy

Úgy néz ki, mégis megmenthették volna Babicsek Bernát életét

rtl.hurtl.hu

2023. május 3. 6:48

A család ügyvédje szerint több mulasztás is történt a biztonsági cég részéről.

Elkészült annak a füstmérgezéses esetnek a részletes szakvéleménye, amelyben életét vesztette Babicsek Bernát színész – írta a Blikk

A lap szerint a szülők már korábban is azt gyanították, hogy mulasztás történt, a hivatalos vélemény pedig az ő igazukat támasztja alá.  

Amikor a végzetes éjszakán beindult a lakás füstérzékelője, a biztonsági cég alkalmazottja kiment helyszínre. Utólag azt állította, hogy ekkor Babicsek Bernát még élt, mert hallotta őt horkolni, viszont a füstöt is látta. Az áldozat anyjának korábbi nyilatkozata szerint a biztonsági cég dolgozója azt hitte, hogy a füst a kéményből jön, miközben az a szellőzőn áradt ki. „Pár percet volt kint, majd jelentette a diszpécsernek, hogy mit tapasztalt, aztán elment. Azt hiszem, ha a járőr nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, ha felzörgeti Bernátot, a fiunk még ma is élhetne” – fogalmazott akkor a nő.

A család ügyvédje, Borbély Zoltán azt mondta, hogy a szakvélemény szerint több mulasztás is történt a biztonsági cég részéről. Például a kiérkező járőr nem járta körbe az előírás szerint az épületet, és nem tartózkodott megfelelő ideig a háznál.

„Most az a kérdés, hogy ezekért a hibákért, a foglalkozási szabályok megszegéséért kit terhel felelősség, egyáltalán terhel-e bárkit. Ennek függvényében halad majd tovább az ügy” – tette hozzá az ügyvéd.

A biztonsági cég és a diszpécser azt állította, az előírásoknak megfelelően jártak el, ha valóban bebizonyosodik, hogy mulasztás történt, akár büntetőeljárás is indulhat.

Nyitókép: Nyikos Péter/MTI

#Baleset-bűnügy#babicsek bernát#tűz#szakvélemény

Címlapról ajánljuk