Baleset-bűnügy

Lövöldözés volt a Fertő tónál

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 19:20

Egy 69 éves soproni férfi ellen gáz- és riasztófegyver használatára vonatkozó szabályok megsértése miatt indítottak eljárást.

Vasárnap este lövésekkel próbálta elijeszteni a horgászokat egy vagyonőr, mert a partmenti építési területen pecáztak – derítette ki a Magyar Hang.

Az érintettek az egyik Fertő tavi csoportban számoltak be a meghökkentő történetről. A horgászatból éjszaka visszainduló társaság éppen a Virágosmajori kikötőbe tartott, amikor összetűzésbe keveredtek két vagyonőrrel.

A biztonsági őrök kiabálni kezdtek, majd fegyvert ragadtak, és két figyelmeztető lövést adtak le. 

Az őrök ezzel szerették volna megtiltani, hogy a csatornában horgásszanak, mert az építési terület. Erre a horgászok kérdőre vonták őket, hogy mégis milyen jogon használnak fegyvert, mire azt felelték, hogy nekik szabad. Amikor társaság szólt a rendőrségnek, elmondásuk szerint megijedtek a vagyonőrök, majd gyorsan távoztak.

A lapnak a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette az esetet: 8 óra körül érkezett a bejelentés, hogy három férfi a Fertő tő csatornájánál horgászott, majd vitába keveredtek két vagyonőrrel.

Az egyik 69 éves őr az égnek szegezte fegyverét, és két lövést adott le a gáz- és riasztófegyveréből.

Mint kiderült, a vagyonőrök jogszerűen tartottak maguknál fegyvert. Végül személyi sérülés nem történt, a Soproni Rendőrkapitányság ugyanakkor az ügyben gáz- és riasztófegyver használatára vonatkozó szabályok megsértése miatt eljárást kezdeményezett.

Nyitókép: Pexels.com

#Baleset-bűnügy#fertő-tó#biztonsági őr#lövöldözés#riasztófegyver#horgászok

Címlapról ajánljuk