Baleset-bűnügy

Rendőrtragédia mentősszemmel: így küzdöttek a szíven szúrt Baumann Péter életéért

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 22. 16:03

Az Országos Mentőszolgálat szombati Facebook-posztja szerint a mentősök mindent elkövettek, hogy megmentsék a megkéselt rendőr életét.

Drámai Facebook-posztban elevenítette fel az Országos Mentőszolgálat Baumann Péter rendőr-főtörzsőrmester halálának körülményeit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság 29 éves körzeti megbízottját január 12-én késsel halálra sebezte egy őrjöngő férfi, aki ellen egy társasházban intézkedtek egy újbudai társasháznál. A támadó mindhárom helyszínre riasztott rendőrt megkéselte, majd menekülni próbált. A rendőrök végül lábon lőtték, úgy tudták elfogni.

A mentőszolgálat posztja szerint a Központi Mentőállomás egyik rohamkocsija pár perccel a riasztás után érkezett a helyszínre, és a mentősök heroikus küzdelembe kezdtek a fiatal rendőr életéért.

Olyan beavatkozásokra került sor, amikhez elengedhetetlen volt a szakmai rutin és az ezzel járó precizitás. Az akkor ott levő egyenruhások mindegyike csendben, reménykedve figyelte és ha kellett segítette az ellátást, vagy akár a sérült mozgatását

olvasható a posztban, ami szerint a kórházba szállítás alatt, a mozgó mentőautóban is küzdöttek érte a szakemberek, az életét mindezek ellenére sem lehetett megmenteni.

A tragédia az Országos Mentőszolgálat teljes bajtársi közösségét is megrendítette, így a mentésvezetőt, a mentőorvost, a mentőápolót és a mentőtechnikust is megviselte az eset.

Április 21-én, pénteken a Rendőrség Napja alkalmából Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya köszönetét fejezte ki, amiért a mentősök a lehetetlent is megpróbálták, és dicséretben, valamint jutalomban részesítette mind a négyőjüket. 


Nyitókép: Az Országos Mentőszolgálat munkatársai Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án – Fotó: Lakatos Péter/MTI

#Baleset-bűnügy#bűnügy#rendőrgyilkosság#baumann péter#mentősök

Címlapról ajánljuk