Baleset-bűnügy

Megvertek, leszúrtak és krokodilokkal etettek meg egy brit tudóst

rtl.hurtl.hu

2023. április 21. 17:51

A nőt férjével együtt ölték meg, a holttestekre végtagok nélkül, súlyosan torz állapotban találtak rá. 

Halálra vertek, megszúrtak és megfojtottak egy brit botanikust, mielőtt őt és a férjét krokodilok elé vetették Dél-Afrikában – írja a Metro

A 63 éves Rachel Saunders és 74 éves házastársa, Rod, aki szintén elismert növényszakértő, nem sokkal azelőtt fejezték be a BBC egyik műsorának forgatását, amikor 2018 februárjában egy távoli erdőben rajtuk ütöttek.

Az ügyben vannak vádlottak, a per most zajlik. A  41 éves Sayfudeen Aslam Del Vecchiót, a feleségét, a 30 éves Bibi Fatima Patelt és albérlőjüket, a 35 éves Mussa Ahmed Jacksont vádolják azzal, hogy brutálisan meggyilkolták a házaspárt, majd becipzározták egy hálózsákba, és a folyóba dobták a maradványaikat.

A tettesek ezután elmenekültek, majd a házaspár bankkártyájával 37 ezer fontot vettek fel helyi valutában. 

A Rachel boncolását végző patológus pénteken a durbani legfelsőbb bíróság előtt elmondta, hogy ez volt „az egyik legszélsőségesebb eset”, amit 40 éves pályafutása során látott.

A holttestet a szakértő szerint olyan súlyosan megcsonkították, hogy a patológus abban sem volt biztos, hogy az áldozat nő-e vagy férfi, de arra elég bizonyíték maradt, hogy megállapítsa a halál pontos okát. 

A nőt feldarabolták. Hiányoztak a végtagjai – a jobb karja és az egyik lába nem volt meg. Az ágyékot és a mellszöveteket teljesen szétmarcangolták. Nem lehetett megállapítani a nemét. Töréseket láttam a koponyán, a gerincen, a nyakon és a bordákon is. Nem volt haja. Több szúrt seb is volt a testen

– idézték a bíróságon a nyilatkozatát. 

Egy másik patológus korábban megállapította, hogy az áldozatok súlyosan eltorzult testén „dögevők” nyomai látszottak, ami arra utal, hogy krokodilok téptek ki belőlük darabokat, majd amikor a testek a partra sodródtak, a patkányok és a kutyák folytatták a holttest szétszedését. 

Rod Saunders a szakértő szerint tompa tárgy okozta sérülésekbe halt bele. A Tugela folyóban talált holttesteket csak hónapokkal az eset után, DNS-vizsgálatok segítségével tudták azonosítani.

Dr. Rachel Saunders mikrobiológus és Rodney Saunders kertészmérnök 30 éve voltak házasok, és minden év felét azzal töltötték, hogy a dél-afrikai vadonban ritka gladioli magokat gyűjtöttek, amelyeket aztán a világ minden tájára elszállítottak.

2018. február 4-én csatlakozott hozzájuk a BBC Gardeners' World című műsorának stábja és a műsorvezető Nick Bailey, aki interjút készített a párral. Egy általa készített szelfi volt az utolsó kép, amely a házaspárról készült. 

A nyomozók a gyilkosok üzeneteiben olyan beszélgetéseket találtak, amelyek arról szóltak, hogy „megölik a nem hívőket”, illetve „van egy pár az erdőben, akikre jó lehet vadászni”. 

Az otthonukban állítólag Iszlám állam-brosúrákat és zászlókat is találtak, bár a vádlottak ügyvédei korábban azt állították, hogy a rendőrség eltúlozta a terrorcsoporttal való állítólagos kapcsolatukat.

Mindhárom vádlott tagadja az emberrablást, a gyilkosságot, a rablást és a lopást is. A tárgyalás folytatódik.

Nyitókép: Nick Bailey / Twitter

#Baleset-bűnügy#brit tudós#rachel saunders#krokodil#dél-afrika

Címlapról ajánljuk