Baleset-bűnügy

Két napig autózott a nevelőanya a megfulladt kisfiú holttestével

rtl.hurtl.hu

2023. április 17. 15:05

Férje és apósa találták meg a város határában.

Mint korábban írtuk, segítségnyújtás elmulasztásának gyanújával nyomoz az ügyészség annak a kétéves kisfiúnak a nevelőanyja ellen, akinek holttestét egy csomagtartóban vitték szombaton a nyíregyházi rendőrségre.

A Telex további részleteket is megtudott az ügyészségtől: ezek szerint a meggyanúsított nő idén január 13. óta volt nevelőszülője a kétéves kisfiúnak. Múlt szerdán megetette a gyereket, aki félrenyelt és megfulladt a lakásban. A nő nem kért orvosi vagy egyéb segítséget.

Másnap hajnalban az elhunyt gyermeket betette az autója csomagtartójába, a kisfiú másfél éves húgát pedig a gyermekülésbe ültette, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott. Szombaton reggel férje és apósa találták meg a város határában, majd bekísérték a rendőrségre.

Őrizetbe vétel nem történt, eddig egy személyt hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben. A kisfiú húgán a kórházban nem találtak olyan sérülést, ami alapján bűncselekmény sértettjének kellene tekinteni.

A nyomozás további feladata tisztázni, hogy bántalmazták-e a gyerekeket. Az elhunyt kisfiún lévő külsérelmi nyomok, sérülések vizsgálata orvosszakértő feladata.

Arról, hogy a Sanyika nevű kisfiú egy háromgyerekes, 17 éves nő legidősebb gyermeke volt, vasárnap este az RTL Híradó adott hírt: 

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#nyíregyháza#nyomozás#gyanúsítás#nevelőszülő

Címlapról ajánljuk