Baleset-bűnügy

Gyermekhalál Nyíregyházán: megszólalt a gyermekvédelmi intézményt fenntartó egyházmegye

rtl.hurtl.hu

2023. április 16. 14:23

A Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény rendkívüli bizottságot állított fel a nevelőszülői hálózatában történt tragikus haláleset miatt.

„A Nyíregyházi Egyházmegye és a fenntartásában működő Szent Miklós Gyermekvédelmi Intézmény szakemberek bevonásával rendkívüli bizottságot állított fel a nevelőszülői hálózatában történt tragikus haláleset kapcsán” – fogalmazott közleményében a Nyíregyházi Egyházmegye szombaton. Hozzátették:

A bizottság egyrészt a rendőrség munkáját, másrészt az érintett személyek lelki támogatását, gyászfeldolgozását segíti. Az érintettek gyászában osztozva mindenki imádságát kérjük. A rendkívüli esetre való tekintettel a rendőrségi vizsgálat lezárásáig egyéb információkat nem áll módunkban közölni.

Bár a közleményben nem rögzítik, vélhetően annak a kisfiúnak a tragédiájáról van szó, akit egy férfi és egy nő hagyott szombat reggel a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt egy autóban. Sajtóértesülések szerint mellette volt egy sérült, alultáplált csecsemő is. 

Az RTL Híradónak egy szemtanú szólalt meg:


Az RTL Híradó értesülései szerint egy 17 éves, háromgyerekes édesanyától emelték ki az elhunyt kisfiút. Az ilki nő egy éve egy nyírségi anyaotthonban van legkisebb gyermekével. Az ilkiek Sanyika néven említették az elhunyt kisfiút.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#nyíregyháza#nyíregyházi görögkatolikus egyházmegye

Címlapról ajánljuk