Baleset-bűnügy

Börtönbe kerülhet az a külföldi férfi, aki milliós cipőt lopott Pachert Balázs boltjából

rtl.hurtl.hu

2023. április 11. 9:13

A vádirat szerint a lett állampolgárságú, büntetett előéletű férfi testvérével követte el a bűncselekményt.

Három hete számoltunk be arról, hogy előkerült az a több millió forint értékű cipő, amit az RTL-en futó Cápák közöttből ismert fiatal vállalkozó, Pachert Balázs üzletéből loptak el. Az ügyészség közleménye szerint most a vádemelésre is sor került.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy 35 éves lett állampolgárságú férfival szemben emelt vádat, aki a testvérével együtt lopta el a vádhatóság szerint 3,3 millió forintot érő egyedi lábbelit. A vádirat szerint előbb nézelődtek az üzletben, majd az eladótól a vitrinbe kihelyezett cipők értéke felől érdeklődtek, ezután távoztak. Néhány perc múlva visszamentek, ekkor a vádlott testvére kivette az egyik cipőt, amit a nadrágjába rejtett. Ezt a vádlott figyeléssel és takarással biztosította, majd a lopott cipővel mindketten elhagyták az üzletet.

A vádlott testvére a lopás után ismeretlen helyre távozott, de később a lopott cipőt postán visszaküldte Magyarországra, így azt a nyomozó hatóság kiadta a tulajdonosának. A 35 éves, büntetett előéletű külföldi férfit bűnsegédként elkövetett lopás bűntettével vádolja az ügyészség, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

A Híradó riportja az elkövetőről:


A Híradó riportja a megkerült cipőről:

 

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#lopás#vádemelés#cipő#pachert balázs

Címlapról ajánljuk