Baleset-bűnügy

Még a rendőrök is alaposan meglepődtek, olyan hihetetlen fegyverkollekciót találtak Nógrádban

rtl.hurtl.hu

2023. április 11. 16:08

A gyanúsítottak többfajta éles és hatástalanítottként fegyvert, fegyveralkatrészt, lőszereket és számszeríjat szereztek be, tartottak és árusítottak illegálisan. Vadakat is ejtettek a fegyverekkel, gyakran trófeáikat készítettek belőlük.

Még a rendőröket is meglepte az az illegális fegyverkollekció, amit két Nógrád vármegyei férfinál találtak: az ingatlanok átkutatása után gépkarabély, géppuska, pisztoly, különböző fegyveralkatrészek, lőszerek, hangtompítók és szerszámíj is előkerült – írja a police.hu.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, orvvadászat és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 57 és egy 48 éves szurdokpüspöki, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves Jobbágyiban élő férfivel szemben.

A gyanúsítottak többfajta éles és hatástalanítottként árusított fegyvert, fegyveralkatrészt és lőszereket, továbbá számszeríjat szereztek be és tartottak illegálisan.

A fiatal férfit pusztán gyűjtési szándék vezérelte, ezért újított fel és tárolt lakásán fegyvereket, amelyeket hatástalanítottként árusított is. A két idősebb férfi szintén fegyvereket alakított át, valamint azokat orvvadászatra használtak fel az egyik tettes hétvégi házához tartozó telkén.

Új tartalom
Kép: police.hu

Az ingatlanok átkutatása során nem mindennapi fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök. A mellékelt fotón balról a második például egy náci MP-40 géppisztoly, illetve látható a képen a második világháború egyik legismertebb MG-42 géppuskája, valamint egy csehszlovák vz. 58 gépkarabély is. 

Vadakat is ejtettek a fegyverekkel, húsukat feldolgozták és elfogyasztották, illetve trófeáikat készítettek belőlük.

Az előállított férfiak gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. A rendőrség videót is közzétett az esetről.


Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#nógrád#vármegye#rendőrség#illegális#fegyvertartás#fegyver#kollekció#számszeríj#orrvadászok

Címlapról ajánljuk