Baleset-bűnügy

Zaklatás vádjával hallgatták ki a rendőrök a „Becsület napjáról” tudósító riportert megfenyegető férfit

Mohos MátéMohos Máté

2023. április 7. 13:57

A Mérce munkatársa a békés ellentüntetésről tudósított, ami után többször is megfenyegették telefonon.

Zaklatás vádjával hallgatott ki a rendőrség egy gyanúsítottat annak a riporternek az ügyében, akit az úgynevezett „Becsület napja” nevű rendezvény után fenyegettek meg többször is telefonon. Azt üzenték neki, hogy „köcsög geci, megöllek, eltöröm a kezedet”, illetve hogy „elkaplak, te buzi antifa kislány”.

A baloldali Mérce című lap munkatársa mindössze annyit tett, hogy elment a „Becsület napja” ellentüntetésére riportot készíteni. Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a szélsőjobboldali blogszférában elkezdték nyilvánosságra hozni az antifának vélt magyar aktivisták és tudósítók adatait, miután tévesen elterjedt az, hogy nekik is közük van a külföldi zavargók által elkövetett támadásokhoz.

Később az is kiderült, hogy egy korábbi TEK-es kiképzőhöz kötődő oldal hozhatta nyilvánosságra antifasiszta tüntetők adatait. A Terrorelhárítási Központ még nem közölte, hogy a férfi jelenleg is az alkalmazásukban áll-e.

A rendőrség az rtl.hu-val azt közölte, hogy a Mérce munkatársának megfenyegetésével kapcsolatban a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága egy 2023. február 14-én tett feljelentés alapján zaklatás vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A folyamatban lévő eljárásban a józsefvárosi nyomozók 2023. április 6-án egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki szabadlábon védekezik.

Nyitókép (illusztráció): MTI/Kovács Tamás

#Baleset-bűnügy#becsület napja#zaklatás#riporter#nyomozás#rendőrség#antifa

Címlapról ajánljuk