Baleset-bűnügy

A rábízott tinédzserrel szexelt hónapokon át a babát váró gondozónő

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 7. 13:41

A gyermekotthonban dolgozó nőt bíróság elé állították, mert visszaélt bizalmi helyzetével és viszonyt kezdeményezett egy kamaszfiúval.

Csütörtökön lezajlott a 27 éves Alysha Friel büntetőpere a liverpooli koronabíróságon. A kétgyerekes nőt azzal vádolták, hogy felnőttként visszaélt bizalmi helyzetével, és szexuális tevékenységet folytatott egy 13 és 17 év közötti fiúval, írja a Liverpool Echo.

A nő bűnösnek vallotta magát, mert 2019-ben egy bentlakásos gyermekotthon gondozójaként egy rábízott tinédzserrel viszonyt kezdeményezett.

Az akkor 23 éves nő és a gyermekotthon lakója hónapokig folytattak szexuális tevékenységet egymással úgy, hogy a nő a viszony ideje alatt terhes volt. Egyszer még nyaralni is együtt mentek, de hetekkel a visszatérés után a fiú azt mondta Frielnek, hogy „nem akarja tovább ezt csinálni”, és arra kérte, hogy mondjon fel a munkahelyén.

A fiú ezután szólt az otthon egy másik gondozójának, hogy viszonyuk volt. Ezt számos SMS- és Instagram-üzenettel is alátámasztotta. A gyermekotthon illetékesei értesítették a rendőrséget, és Frielt azonnali hatállyal felfüggesztették állásából.

A nő ügyvédje kifejtette, hogy büntetlen előéletű és kifogástalan magaviseletű ügyfele a terhesség és a koronavírus miatti lezárások miatt krízishelyzetet élt át, ő maga is sebezhető volt. Alysha Friel – akinek már két gyereke is van – egyértelműen mély és őszinte megbánásról tett tanúbizonyságot, amit a bíróság tekintetbe is vett: a nőt 20 hónap felfüggesztett börtönre, 100 óra közmunkára ítélték, valamint terápiára kötelezték.

Nyitókép: a liverpooli koronabíróság épülete – Kép: Google Street View

#Baleset-bűnügy#bűnügy#egyesült királyság#liverpool#szexuális visszaélés#gyermekotthon

Címlapról ajánljuk