Baleset-bűnügy

Ellopott egy ötmillió forintot érő biciklit a VIII. kerületből, aztán tízezer forintért továbbadta

rtl.hurtl.hu

2023. április 6. 14:51

Tolvaj, nem üzletember, na.

Egy csaknem ötmillió forint értékű, speciális fejlesztésű kerékpárt loptak el a VIII. kerületből. A rendőrök pár napon belül elfogták a tolvajt, és visszajuttatták a bringát tulajdonosának. A tolvaj mindössze tízezer forintért adta el, írja rendőrség honlapja.

A sértett március 17-én este lelakatolta a biciklit a VIII., Vajdahunyad utcában, azonban másnap reggel már csak a hűlt helyét találta. A zsaruk keresni kezdték az értékes járgányt, ami Németországban készült speciális anyagból, 12 ezer euróért.

„Visszanéztük a kamerafelvételeket, és egy gyanús férfit láttunk sétálni a környéken, azonban a képek alapján nem lehetett egyértelműen azonosítani” – mondta Kiss Tamás őrmester. Később egy közterület-felügyelő jelezte, hogy ő is kiszúrta a tolvajokat egy felvételen: két fiatalember tologatta a kétkerekűt a Magdolna utcában, próbálgatták, meg-megálltak vele, nézegették.

A rendőrök rögtön odasiettek. „Amikor a Baross utca környékén befordultunk, az elkövetők meghallhatták, hogy jövünk, mert a közterület-felügyelő, aki a kamerán szemmel tartotta őket, jelezte, hogy egy társasház kapujába tolták be a biciklit Magdolna utcában. Azt nem tudtuk, melyikbe, ezért lassan gurultunk végig az utcán, és figyeltünk”.

Végül az egyik tolvaj kidugta a fejét a kapun, hogy körülnézzen, de pont ekkor haladt el ott a rendőrautó. A tolvaj visszaszaladt, a rendőrök futva követték. B. István elismerte, hogy aznap vette 10 ezer forintért a kerékpárt R. Tamástól (26), és megkérte ismerősét, hogy segítsen neki hazatolni.

A tolvaj a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon elmondta, hogy március 17-én este sétált az utcán, és meglátta a biciklit. Levágta róla a lakatot, majd eltolta egy közeli társasházhoz, ahol elrejtette. Három nappal később visszament érte, és 10 ezer forintért túladott rajta.

R. Tamást lopás bűntettének elkövetésével, B. Istvánt jelentős értéket meg nem haladó vagyon megszerzésével, rendelkezési jogosultság szerzésével elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják, mindketten szabadlábon védekeznek.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#bicikli#lopás#viii. kerület#rendőrség

Címlapról ajánljuk