Baleset-bűnügy

Agyonlőtte saját apját, mert azt képzelte, hogy rossz hatással van az emberiségre, majd Budapestre szökött

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 3. 14:21

A fiatal fiú megvárta, hogy hivatásos vadászként dolgozó apja belekezdjen az elejtett vad kizsigerelésébe, majd mögé lépett, és hátulról fejbe lőtte. Az ügyészség szerint kényszergyógykezelésre szorul.

Az ügyészség előre kitervelt emberölés miatt emelt vádat azzal a fiatal fiúval szemben, aki Barcs közelében egy közös vadászat után lelőtte apját, közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn.

A vádirat szerint a fiú rendszeresen eljárt a hivatásos vadászként dolgozó apjával a vadászatokra. A vadászatokon a fiú megtanulta, hogyan kell a fegyvereket használni.

Tavaly májusban a vádlott kifejezetten kérte, hogy az apjával tarthasson egy vadászatra, mert végezni akart vele. A fiúnak ugyanis kóros elmeállapotából fakadóan az a tévképzete alakult ki, hogy az apja rossz hatással van az emberiségre, ezért eltervezte, hogy megöli.

A vadászat végén a fiú megvárta, hogy az apja belekezdjen egy elejtett vad kizsigerelésébe. Ekkor mögé lépett, és az egyik golyós vadászpuskával hátulról fejbe lőtte. A fiú a közelben elrejtette apja holttestét, majd másnap a fegyvereit magához véve Budapestre szökött.

Az ügyészség szerint a fiú kóros elmeállapota miatt képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, ezért nem büntethető. A főügyészség a felmentés mellett arra tett indítványt, hogy a bíróság rendelje el a fiú kényszergyógykezelését.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#bűnügy#vadász#gyilkosság#emberölés#vadászat#barcs#somogy megye

Címlapról ajánljuk