Baleset-bűnügy

A nashville-i lövöldözésről tudósító riporter élő adásban árulta el, hogy tinédzserként túlélt egy iskolai lövöldözést

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 21:56

A riporter szerint valaminek változnia kell, ha az iskolai lövöldözések túlélői már elég felnőttek ahhoz, hogy ők maguk is iskolai lövöldözésről tudósítsanak.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, három kilencéves gyerek és három felnőtt halt meg, amikor egykori iskolájában lövöldözött egy fegyveres az amerikai Nashville-ben hétfőn. A 28 éves támadót a kiérkező rendőrök agyonlőtték. 

Órákkal a tömeges lövöldözés után a WSMV 4 riportere, Joylyn Bukovac dolgozni ment, hogy beszámoljon a tragédiáról, de az adás közepén egyszer csak elárulta, hogy tinédzserként túlélt egy iskolai lövöldözést.

Ez olyasmi, ami nagyon közel áll hozzám. Valójában én is túléltem egy iskolai lövöldözést

– mondta Bukovac és hozzátette: a hétfői eset „kemény emlékeket” idézett fel benne, és tanácsot adott az áldozatok családjainak.

„Legyetek nagyon gyengédek velük, és hagyjátok őket beszélni, amikor készen állnak, mert a sokk, amit hazatérve érezni fognak, felfoghatatlan lesz” – ajánlotta Bukovac. „Ne aggódjanak túlzottan. Mindenki a maga módján birkózik meg vele” – magyarázta. 

A műsorvezető később elmondta az Insidernek, hogy az eset 2010-ben történt a Discovery Middle Schoolban. Azon a 13 évvel ezelőtti februári napon Bukovac a délelőtti szünetben a barátaival beszélgetett a folyosón, a kórusterem előtt, pont a közelben, ahol egy fegyveres lelőtte az egyik társát.

Bukovac az Insidernek elmondta, hogy az élmény „nagyon megijesztette és nagyon szomorúvá” tette, és dühös lett, amikor később vissza kellett mennie az iskolába, mert rettentően szorongott tőle.


„Senki sem érdemli meg, hogy rettegve lépjen be az iskolájába” – mondta Bukovac, aki arról is beszélt, hogy a hétfői iskolai lövöldözés híre kiváltotta nála a „harcolj vagy menekülj” reakciót.

Megrémültem az áldozatok miatt. Az adrenalinszintem felszökött, amint meghallottam, hogy „iskolai lövöldözés”.

Amikor megérkezett a támadást követő, általa „kaotikusnak” nevezett helyszínre, hogy élő adásban tudósítson, azt mondta, nem tudta „félretenni ezeket az érzéseket”, ezért úgy döntött, hogy elmondja a történetét, és megosztja azt azokkal a közösségében, akiknek hasznára válhatott a tapasztalata.

Bukovac az Insidernek elmondta, hogy szerinte „szörnyű”, hogy most egy iskolai lövöldözésről tudósít 13 évvel azután, hogy ő maga is túlélt egyet.

Hozzátette: valaminek változnia kell, ha az iskolai lövöldözések túlélői már elég felnőttek ahhoz, hogy ők maguk is iskolai lövöldözésről tudósítsanak. „Ez riasztó jel mind számomra, mind mindenki számára” – magyarázta, ugynakkor arról is beszélt: továbbra is tudósítani fog a tragédiáról, és kész segíteni, ahogy csak tud, bárhogyan is nézzen az ki egyes esetekben.

Nyitókép: Twitter

#Baleset-bűnügy#Nashville#lövöldözés#iskolai lövöldözés#riporter#élő adás

Címlapról ajánljuk