Baleset-bűnügy

Intim képekért zsarolt gyerekeket netes játékokban a zalai szexuális ragadozó

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 10:54

Az elkövető jártasnak adta ki magát az online játékban, segítségnyújtásért cserébe kért szexuális tartalmakat a gyerekektől. Az egyik áldozatot azzal zsarolta meg, hogyha nem küld képeket és videókat, akkor kitiltja a játékból. 

Többrendbeli gyermekpornográfia, szexuális erőszak és személyes adattal való visszaélés bűntettével vádol egy férfit a Kecskeméti Járási Ügyészség, aki összesen 14 kiskorú fiútól zsarolhatott ki intim fotókat és videókat internetes játékokban.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott 2018 és 2021 között, online játékokban alakított ki bizalmi viszonyt 9-17 éves fiúkkal: azt állította magáról, hogy jártas a számítógépes játékok világában, ezután segítséget ajánlott nekik.

Majd arra kérte őket, hogy intim felvételeket küldjenek magukról.

A Zala megyei középkorú férfi – kilétének leplezése érdekében – egy külföldön élő fiatal ismerőse arcképét is jogszerűtlenül használta fel, valamint 

minden esetben a játékostársaival nagyjából azonos életkorúnak hazudta magát. 

Az egyik, 11 éves áldozatának 2020 karácsonyán pénzt is küldött az online kátékban, majd további segítségért rávette a belépési adatai megadására.

Így amikor a gyermek vonakodott szexuális tartalmakat küldeni, lerombolta a felépített virtuális városát, valamint kilátásba helyezte, hogy ki fogja tiltani a játékból.

A kiskorú sértett a zsarolás hatására eleget tett a férfi követeléseinek, és elküldte a feltárulkozó képeket. Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kéri, valamint eltiltást minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében kiskorúakkal állhat kapcsolatban.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#pedofília#szexuális bűncselekmény#szexuális erőszak#online#ügyészség#szexuális ragadozó#intim képek#zala megye#vádemelés

Címlapról ajánljuk