Baleset-bűnügy

Idegenlégiós lehetett egykor az a mohácsi férfi, aki lelőtte beteg feleségét, majd magával is végzett

rtl.hurtl.hu

2023. március 24. 14:41

Mohácson legendák övezik a csütörtök este meghalt házaspárt. A helyiek szerint Dél-Afrikában ismerték meg egymást, később Franciaországban éltek, majd a magyar kisvárosban telepedtek le.

A francia idegenlégióban szolgálhatott egykor az a 74 éves mohácsi férfi, aki csütörtök este lelőtte a feleségét, majd magával is végzett – írja a Blikk. A férfi búcsúlevelet hagyott, amelyben tettét felesége súlyos betegségével indokolta.

A lapnak a helyiek beszéltek a házaspárról. Elmondták, a férfi '56-ban menekült külföldre a családjával, amikor még csak 7 éves volt. Húszévesen lépett be a légióba, amivel francia állampolgárságot szerzett, majd egy dél-afrikai aranybányában dolgozott a biztonsági személyzet tagjaként – írják. A mohácsiaknak a férfi azt mondta, hogy ott ismerkedett meg az akkor 22 éves Gigivel, aki a felesége lett. Később Franciaországban telepedtek le, a gyermekük a mai napig ott él.

Miután a nő nyugdíjba ment, akkor költöztek a baranyai kisvárosba a férfi szülői házába. Az ingatlant fel akarták újítani, de a betegség közbejött – olvasható a cikkben.

A helyiek szerint legendák övezték a házaspárt, látszott rajtuk mennyire szerették egymást.

A cikk szerint a rendőrök egész éjjel helyszíneltek a házban. Az elkövető K. József a Blikk szerint ex-légiósként kaphatott fegyverviselési engedélyt arra a Walther pisztolyra, amivel végzett a nejével, majd magával is.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: police.hu.

#Baleset-bűnügy#mohács#gyilkosság#öngyilkosság#franciaország#idegenlégió

Címlapról ajánljuk