Baleset-bűnügy

Megszólalt a kőbányai nő, akinél 107 beteg macskát találtak: „Erőszakkal elvittek a pszichiátriára, ezek nem állatvédők, hanem bűnözők”

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 5:35

Állítólag havi 800 ezer forintba kerültek a testépítő nőnek a macskák, speciális gyógynövénykeverékkel táplálta őket. A világlátott nő most úgy tervezi, visszatér Amerikába.

Szerdán írtuk meg, hogy állatkínzás miatt bíróság elé áll az a nő, aki több mint 100 macskát és egy kutyát tartott borzalmas körülmények között kőbányai lakásában. Az állatmentők 2019-ben mentették ki a lakásból az állatokat, akik fertőzöttek, rühesek és soványak voltak. A 73 négyzetméteres lakás padlóját tíz centiméter vastagon borította állati ürülék.

A Blikknek egy szomszéd elmondta: a lakóközösség kifizette a nő lakásának fertőtlenítését és a teljes takarítást, aminek a költsége csaknem kétmillió forintra rúgott. Ennek az árával Júlia, a megvádolt nő még mindig tartozik nekik. Az állattartó asszony fölött lakó kisgyermekes családnak lett elege az áldatlan állapotokból, az elviselhetetlen bűzből, ők értesítették a hatóságokat.

Júlia a Blikknek azt mondta: soha életében nem volt 107 macskája, annyival szerinte nem is lehet együtt élni egy ekkora lakásban. 

Engem bántalmaztak, és erőszakkal elvittek a pszichiátriára négy éve júliusban. Ezek nem állatvédők, hanem bűnözők. Ők ölték meg a macskákat, nem én. Egyáltalán nem veszélyeztettem az életüket. Hatóanyag-kutatással foglalkozom a barátommal, és egy speciális gyógynövénykeverékkel tápláltam a cicákat

– fogalmazott, majd hozzátette: a macskák havonta 800 ezer forintba kerültek. 


A testépítő Júlia Kubában, az USA-ban, Oroszországban, Svédországban és Angliában is élt: 1976-ban hagyta itt először Magyarországot az ENSZ-ben dolgozó apjával. Amerikában állatorvosi és orvosi egyetemre is járt, végül 1992-ben jött haza végleg. Most úgy tervezi, amerikai állampolgárként visszatér az Egyesült Államokba.

Nyitókép: Segítő Angyalok / Facebook

 

#Baleset-bűnügy#állatkínzás#macska#állatvédők

Címlapról ajánljuk