Baleset-bűnügy

Hihetetlen: egyedül volt otthon Queeny kutya, mégis túlélte az újpalotai lakástüzet

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 12:46

A gazdája elmondta: nem élte volna túl, ha elveszíti az állatot a tűzben.

A Ripost interjút készített Hartman Andrással, akinek az újpalotai lakása teljesen kiégett. Hartman elmondta, hogy csak a szüleit látogatta meg, ez idő alatt történt a tűzeset a Zsókavár utcai lakásban, amit csodával határos módon a kutyája, Queeny túlélt.

A tűzoltók szerint a tűz a konyhában keletkezett, itt 700 Celsius-fokot mértek a tűzoltók. Az is kiderült, hogy egy zárlatos elektromos főzőlap okozta a tüzet.

Hartman elmondta, hogy a rendőröknél látott egy kormos kutyát, az állat pedig elkezdett felé szaladni, amikor hazafelé tartott. A fiatal férfi számára ezután gyorsan világossá vált, hogy az ő lakása égett ki. Miután sikerült megfékezni a tüzet, Hartman felment a lakásába, és azon gondolkodott, hogy mit csináljon.

Kiderült, hogy Queeny kutyát az mentette meg, hogy nyitva maradt az erkélyajtó, így a füst nem borította el teljesen a lakást. A kutya így átmenekült a kisszobába a tűz elől, a rendőrök itt találtak rá. Hartman András elmondta, hogy Queeny másfél éves kora óta van nála, a most négy és fél éves kutyával együtt is alszanak.

András elmondása szerint ha a kutyának valami baja esett volna, azt biztosan nem élte volna túl.

Queeny a rendőrök kiérkezéséig a kisszobában húzta meg magát, ahova nem terjedt át a tűz. Szerencsére az eset lelkileg és testileg sem hagyott sérülést a kutyában. A négy és fél éves eb másfél éves kora óta van Andrásnál, akivel még együtt is alszanak. A férfi családtagként tekint a kutyájára, és elmondása szerint azt nem élte volna túl, ha Queenyt elveszíti a tűzben.

A tűzoltók szerint ha nem marad nyitva véletlen az erkélyajtó, akkor Queeny elpusztult volna füstmérgezésben.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Baleset-bűnügy#lakástűz#Újpalota#queeny#kutya#túlél

Címlapról ajánljuk