Baleset-bűnügy

Tömeges rosszullét egy Üllői úti üzemben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 22. 14:53

A budapesti ipari területen 19 embert láttak el a mentők, a dolgozók jellemzően torokkaparásra, köhögésre panaszkodtak.

Többen is rosszul lettek munkavégzés közben Budapesten, a XIX. kerületben, az Üllői úton szerdán, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtókommunikációs osztálya az MTI-vel.

A rendőröket és a mentőket egy ipari területre riasztották. Győrfi Pál, az országos mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: négy mentőautót riasztottak a helyszínre. A mentők 19 embert vizsgáltak meg, akik jellemzően torokkaparásra, köhögésre panaszkodtak, vélhetőleg valamilyen egészségre ártalmas gáz vagy gőz kerülhetett az üzem levegőjébe.

A mentőknek vágül senkit nem kellett kórházba szállítaniuk. A BRFK foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást.

Az rtl.hu úgy tudja, hogy a felszámolás alatt lévő Ganz Műszer ZRt. Üllői út 200. alatti telephelyén történt a tömeges rosszullét. A telepen egyebek mellett egy nikkelezéssel, horganyzással, ónozással, eloxálással foglalkozó galvánozó üzem működik. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédemi mobil laborja a helyszínen méréseket végzett, de nem talált a lakosságra veszélyes koncentrációban mérgező anyagokat a levegőben, tájékoztatta az rtl.hu-t Kisdi Márk Máté tűzoltó százados, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


Nyitókép: Google Street View

#Baleset-bűnügy#baleset#mérgezés#budapest#Ganz#üllői út#brfk#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk