Baleset-bűnügy

Miskolcra jön az FBI, fegyveres rablás után nyomoznak

rtl.hurtl.hu

2023. március 22. 15:10

Álrendőrök követtek el fegyveres rablást Miskolcon, az ügy szálai az Egyesült Államokig érhetnek. Az FBI, a Nemzeti Nyomozó Iroda és a miskolci rendőrség közös sajtótájékoztatót tart.

Tavaly januárban történt Miskolcon egy olyan rablás, aminek a szálai az Egyesült Államokig vezethetnek – írja a hvg.hu a Nemzeti Nyomozó Iroda, az FBI és a miskolci rendőrség csütörtökre meghirdetett közös sajtótájékoztatójáról.

A borsodi vármegyeszékhelyen tartott sajtótájékoztató apropója, hogy a rendőrség tavaly január 23-án elkövetett fegyveres rablás miatt indított nyomozást: aznap este egy miskolci házba tört be két elkövető, majd a csuklyás támadók kezükben baseballütővel a bejárati ajtón dörömbölve azt kiabálták, hogy „rendőrség, házkutatás”.

Bejutottak a házba, egy ott tartózkodó embert a földre terítettek és értékeket követeltek tőle, majd a fürdőszobába zárták.

A magukat rendőröknek kiadó rablók átfésülték a házat, és több ezer eurónyi készpénzt, karórákat, mobiltelefonokat és parfümöt tulajdonítottak el csaknem 7 millió forint értékben.

Az eddigi információk alapján feltételezni lehet, hogy a rablásban egy vagy több olyan személy is érintett, akiket a tengerentúlon sikerült kézre keríteni.

Az egyik gyanúsítottat korábban fogták el – a bíróság azóta le is tartóztatta –, a másik elkövető viszont csak egy évvel később, 2023. február 28-án került elő – ugyanakkor kérdéses, hogy valóban csak ketten követték el a rablást, vagy akadtak társaik is.

Nyitókép: illusztráció – Getty Images

#Baleset-bűnügy#fbi#miskolc#borsod#vármegye#sajtótájékoztató#rendőrség#nemzeti nyomozó iroda

Címlapról ajánljuk