Baleset-bűnügy

Nőgyógyásznak adta ki magát, kenetet is vett a pécsi csaló

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 8:56

Mástól ügyvédként csalt ki 12 millió forintot. Az ügyészség vádat emelt.

Kuruzslás és csalás bűntette miatt vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki hol nőgyógyásznak, hol ügyvédnek adta ki magát.

Az ügyészségi közlemény szerint a férfi 2021 őszén ismerkedett meg az egyik sértettel, egy kozmetikussal, akihez járt. Kezdettől fogva nőgyógyásznak adta ki magát. A nő 2021 decemberében munka közben rosszul lett, ekkor a csaló felajánlotta neki, hogy megvizsgálja és kezeli, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van. A férfi a saját lakásán és a nő munkahelyén is többször megvizsgálta a sértettet, kenetet is vett tőle.

Később a kozmetikus beajánlotta a férfit egy ismerősének is, aki a párjával gyermeket tervezett. A vádlott a nőt és a férfit is több alkalommal megvizsgálta, mintát vett tőlük. A nőnek később furcsa lett a férfi „orvosi tevékenysége”, ezért feljelentést tett.

Az ügy másik sértettjével a vádlott egy társkereső alkalmazáson keresztül ismerkedett meg. Ugyanazon az álnéven mutatkozott be, de már ügyvédnek adta ki magát. Többször találkoztak, illetve az interneten folyamatosan kapcsolatban voltak, eközben a férfi azt állította, hogy felesége autóbalesetben meghalt, majd saját betegségeire és más családtagjaira is hivatkozott. Később egy másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a sértettel, akinek azt mondta, hogy az ügyvéd, akivel addig tartotta a kapcsolatot, meghalt, viszont minden vagyonát a sértettre hagyta. A csalásokkal közel 12 millió forintot csalt ki a sértettől.

Nyitókép: Peter Dazeley / The Image Bank / Getty Images

#Baleset-bűnügy#pécs#csalás#kuruzslás#nőgyógyász#ügyvéd

Címlapról ajánljuk