Baleset-bűnügy

Megharapta a gazdáját és a rendőrökre is rátámadt egy ohiói zebra, agyonlőttek

rtl.hurtl.hu

2023. március 14. 15:49

Ohióban háziállatként lehet zebrát tartani, de az egyik megvadult. 

Az ohiói rendőrség halálos lövést adott le egy zebrára, miután az megharapta a gazdáját a karján, és agresszívan viselkedett a rendőrökkel szemben is – közölték a hatóságok.

A rendőrök vasárnap szálltak ki a férfi otthonához az ohiói Circleville-ben, miután az telefonált, és bejelentette, hogy „a karját leharapta egy zebra”. A rendőrök a férfit a földön fekve találták meg egy mezőn, és a karja valóban sérült volt, de még a testéhez tartozott. 

A rendőrök besegítették a férfit egy mentőbe, akit kórházba szállítottak – írja a BBC.

Egy rendőr úgy próbálta megakadályozni, hogy a zebra a férfihoz közelítsen, hogy a rendőrautót a férfi és a dühös állat közé parkolta le, de akkora a zebra a vezetőoldali ajtónak szaladt. A rendőr ezután a szirénát használta, hogy időt nyerjen magának és segítsen a sérült férfin, de az intézkedések csak átmenetileg váltak be. 

Miközben a rendőrök a férfit mentőautóba tették, a zebra visszatért. A birtokon élő család ekkor közölte a rendőrökkel, hogy ha a zebra közelebb jönne, lelőhetik – ez meg is történt, amikor az állat rájuk támadt. 

A zebra viselkedésének oka egyelőre tisztázatlan, de a hatóságok szerint talán az ugyanazon a mezőn lévő nőstény zebrákat próbálta megvédeni.

A sérültet kórházba szállították, ahol a hatóságok szerint várhatóan fel fog épülni.

A zebrákat az ohiói mezőgazdasági minisztérium nem sorolja a vad és veszélyes állatok közé, így háziállatként lehet őket tartani.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#állatbűnözés#zebra#ohio#támadás#rendőrség

Címlapról ajánljuk