Baleset-bűnügy

Egy középiskolást gyanúsítanak a zalaegerszegi sorozatos bombafenyegetésekkel

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 14. 17:35

A 15 éves diákot azonosították, elfogták és gyanúsítottként kihallgatták ki. A fiú beismerő vallomást tett.

Egy 15 éves kamasz fiú volt az, aki több zalaegerszegi iskolát is robbantással fenyegetett meg az elmúlt hetekben, közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A zalaegerszegi rendőrség február 7-én indított nyomozást közveszéllyel fenyegetés miatt. Akkor a város szinte összes iskolája kapott „Robban a bomba!” szöveggel fenyegető emailt.

Február 27-én ismét bombariadó zavarta meg a tanítást Zalaegerszegen, összesen nyolc iskolát fenyegettek meg egy köremailben.

Március 3-án harmadjára is bombariadó volt a város több iskolájában. Akkor az iskoláknak küldött fenyegető levélben ez állt:

Utáljuk ezt a kibaszott világot, a mi egyetlen küldetésünk a gyilkolás. Minél gyorsabban tűnik el az emberiség a föld színéről, annál jobb senki sem marad élve. Fel fogjuk robbantani az iskolát, ezernyi magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni. Köztetek vagyunk. Mindenki meg fog halni.

A tűzszerészek és robbanószerkereső kutyák egyik esetben sem találtak bombát az iskolák átvizsgálásakor. A bombariadók miatt 6000 embert kellett az iskolákból kimenekíteni.

A rendőrök mostanra azonosították be a feltételezett elkövetőt, az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját. Kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást a fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A diák szabadlábon védekezhet.

Azok a bejelentők, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, híresztelnek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár öt évi szabadságvesztésre is számíthatnak

– írja a rendőrségi közlemény.

Nyitókép: a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2023. február 7-én Fotó: Katona Tibor / MTI

#Baleset-bűnügy#bűnügy#zalaegerszeg#bombariadó

Címlapról ajánljuk