Baleset-bűnügy

Bombariadó söpört végig a zalaegerszegi iskolákon

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 7. 11:46

A zalai megyeszékhely oktatási intézményeibe „Robban a bomba!” szöveggel küldött valaki fenyegető emailt.

Bombariadó miatt ürítették ki kedd délelőtt a zalaegerszegi iskolák java részét, értesült a frisshirek.hu. Kezdetben arról volt szó, hogy

  • a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban,
  • a Zrínyi Miklós Gimnáziumban,
  • az Ady Endre Általános Iskola és Gimnáziumban,
  • a Dózsa György Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában

volt riadó, de később kiderült, hogy szinte az összes iskola kapott „Robban a bomba!” szöveggel fenyegető emailt.

A híroldal információi szerint az összes iskolából kiterelték, majd hazaküldték a gyerekeket. Többüknek gondot okozott, hogy az iskolában maradt a holmijuk, vagy hogy testnevelés óráról, tornaruhában küldték ki őket a hidegbe.

A rendőrség az rtl.hu érdeklődésére megerősítette a bombariadó-hullámról szóló értesülést, előzetesen annyit közöltek, hogy összesen hét iskola volt érintett. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője később írásban adott bővebb tájékoztatást. Tevékenység-irányítási központjukba reggel 8 óra 21 perckor érkezett a riasztás: a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum emailt kapott, ami szerint hét oktatási intézményben bombát helyeztek el.

A rendőrök bombakutatókkal, valamint robbanószer-kereső kutyákkal vizsgálták át a kiürített épületeket. Robbanószerkezetet vagy gyanús tárgyat sehol sem találtak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást.

Nyitókép: rendőrautó áll a bombariadó miatt kiürített zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. február 7-én – Fotó: Katona Tibor / MTI

#Baleset-bűnügy#bűnügy#zalaegerszeg#zala megye#bombariadó#terrorveszély

Címlapról ajánljuk