Baleset-bűnügy

„Ne azért ítéljünk el valakit, mert r.banc” – halálra kínozta a mostohaanya a nyolcéves kisfiút

rtl.hurtl.hu

2023. március 11. 14:09

A gyerek autista volt. Az apját már tavaly elítélték. 

Egy nap alatt bűnösnek mondta ki a Long Island-i esküdtszék Angela Pollinát, aki a vád szerint halálra kínozta 8 éves mostohafiát csupán azért, mert a gyerek autista volt – számolt be az esetről a New York Post. Vőlegényét, egy korábbi rendőrt, a gyermek apját már előtte bűnösnek találták.

Pollina beismerte, hogy a kis Thomast arra kényszerítette, hogy a fagyos garázsban aludjon közvetlenül azelőtt, hogy 2020 januárjában a kicsi hipotermia miatt meghalt. A mostohaanya vallomása olyan sokkoló volt, hogy több esküdt is sírva fakadt.

Rosszul bántam velük, szörnyetegként bántam velük. Igen, a garázsba száműztem őket

– mondta a nő, aki elismerte, hogy Thomas mellett bátyját is a fagypont körüli hőmérsékletű garázsban engedte csak „aludni”. Pollina saját bevallása szerint jól érezte magát azon a reggelen, amikor a kis Thomas halálra fagyott, bár elismerte, hogy az időjárás talán egy kicsit hűvös lehetett.

Halála idején a gyerek testhőmérsélete mindössze 24 Celsius-fok volt.

Mindezek mellett fejsérülése is volt, valamint krónikus vesegyulladása a vizeletének visszatartása miatt. Ezen kívül kopaszodott és nem volt testzsírja. Hosszú ideje kínozhatta már a család a szerencsétlen gyermeket.

A tárgyalás alatt Pollina ügyvédei megpróbálták Thomas szörnyű halálának felelősségét akkori vőlegényére, Michael Valvára hárítani. Pollina lányának zongoratanára azonban azt vallotta, hogy a mostohaanya és Valva egyaránt gúnyolták Thomast az autizmusa miatt.

A nő védőügyvédje azzal érveltek, hogy az asszony szívtelensége nem járult hozzá a fiú halálához, majd a következőkkel zárta védőbeszédét:

Nem azért ítélünk el valakit, mert egy ribanc.

A helyettes kerületi ügyész azonban nem volt ennyire megértő.

Thomas azért halt meg, mert autista volt – mondta, majd hozzátette, hogy a kisfiú nem mehetett be a házba, nem használhatta a fürdőszobát, mindezt a vádlott nő miatt.

A fiú apját tavaly legalább 25 éves börtönbüntetésre ítélték, és most a nő is 25 évtől életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat. Áprilisban döntenek majd a büntetés mértékéről.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#new york#egyesült államok#kisfiú#halál

Címlapról ajánljuk