Baleset-bűnügy

Pánik tört ki egy rapkoncerten New York államban, egy embert agyontapostak

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 18:49

Egy állítólagos lövöldözésről szóló hír váltott ki pánikot. 

Egy ember meghalt, kilenc másik megsérült a New York állambeli Rochesterben vasárnap este tartott rapkoncerten, miután kitört a pánik – közölte a rendőrség.

A sérüléseket a kijárat felé menekülők a tülekedés során szenvedték el GloRilla és Finesse2Tymes rapperek koncertjén – közölte David M. Smith rendőrfőnök hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy lövések dördültek volna, vagy bárkit is meglőttek vagy megkéseltek volna a helyszínen.


A koncert végén a helyszínről távozó emberek az állítólagos lövések hírére pánikba estek, és lökdösődni kezdtek – mondta David M. Smith.

A kiérkező rendőrök három nőt életveszélyes sérülésekkel találtak. Egyikük, egy 33 éves nő a kórházban meghalt, a másik kettőt még hétfőn is életveszélyes állapotban ápolták. Hét másik embert is kórházba szállítottak, és sérülésekkel kezeltek, ők azonban nem voltak kritikus állapotban.


Bár nincs bizonyíték a lövöldözésre, a rendőrség nyomozást indított a lökdösődés okának felderítésére, amelyet egyaránt kiválthatott „nagy tömeg, lövések, paprikaspray vagy más tényezők”.

Malik Evans polgármester „epikus méretű tragédiának” nevezte a történteket és ígéretet tette a felelősök felkutatására.

A Memphisből származó GloRilla, akinek az F.N.F. (Let's Go) című, Hitkinddel közösen készített dalát 2022-ben jelölték a legjobb rapszámnak járó Grammy-díjra, azt írta a Twitteren, „imádkozik, hogy mindenki rendbe jöjjön”.

Nyitókép: GloRilla. Kyle Gustafson/For The Washington Post/Getty Images.

#Baleset-bűnügy#Rochester#pánik#egyesült államok#rap#koncert

Címlapról ajánljuk