Baleset-bűnügy

Schadl György panaszt tett: „szarral bekent fal” és poloskahad fogadta

rtl.hurtl.hu

2023. március 2. 7:16

Valódi poloskák, nem lehallgatók. Ügyvédje szerint elfogadhatatlan, hogy míg védence bűntársa változatlanul parlamenti képviselő, és szabadon él és intézi ügyeit, addig Schadl Györgyöt nyomorúságos körülmények közé, magánzárkába helyezték.

„A fal emberi fekáliával (szarral) van bekenve, hemzsegnek a poloskák” – írta Schadl György ügyvédje panaszában, miután a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupciós vádak miatt letartóztatott elnökét 2022 februárjában magánzárkába helyezték át, írja a Telex a birtokába került nyomozati anyag alapján.

Schadl ügyvédjének panaszában az állt, hogy a fogvatartási körülmények  „mélyen sértik az emberi méltóságot, és semmiben sem felelnek meg a jogszabályoknak, illetve az Európai Uniós előírásoknak”.

„Védencem a letartóztatása ideje alatt mindvégig példás magatartást tanúsított, a hatóságokkal mindenben együttműködött, magatartása ellen soha semmilyen kifogás vagy panasz nem merült fel” – olvasható a Telex által megszerzett beadványban.

Kardos Éva ügyvéd szerint Schadl tele volt poloskacsípéssel és a falra kent fekáliával sem tudott megbirkózni: „Hat órán keresztül próbálta kitakarítani az igencsak szűkre szabott celláját, de teljesen sikertelenül" – írta az ügyvéd.

„Elfogadhatatlan, hogy amíg Védencem bűntársa változatlanul parlamenti képviselő, és az Esztergom feletti ingatlanában szabadon él és intézi ügyeit, addig Védencemet nemcsak hogy letartóztatásban tartják, hanem minden ok nélkül majd öt hónapos letartóztatási idő után magánzárkába helyezik” – tette hozzá az ügyvéd Völner Pálra célozva.

Kardos a Telexnek elmondta, védence fogvatartási körülményei azóta a lehetőségekhez képest javultak.

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#schadl györgy#szar#poloska#korrupció

Címlapról ajánljuk