Baleset-bűnügy

Videón, ahogy bosszúból elüt egy biciklist, büntetőeljárás indult az autós ellen

rtl.hurtl.hu

2023. február 20. 10:39

A biciklis futár súlyosan megsérült.

2021. október 28-án Budapesten, a Kisdiófa utcában egy autós – a gyanú szerint egy közlekedési konfliktus után – szándékosan elütött egy biciklis futárt, írja az Ügyészség.

Mint írják, egy autós forgalommal szemben hajtott be az egyirányú utcába, előtte pedig egy biciklis futárral keveredett összetűzésbe a Dob utcában. Az autó vezetője már ide is szabálytalanul hajtott be, és a vele szemben szabályosan közlekedő kerékpárosra már itt közel húzta a kormányt. A futár, hogy tisztázza a történteket, az autós után hajtott, majd kérdőre vonta, amikor az kénytelen volt megállni a Kisdiófa utcában a szembejövő forgalom miatt.

A biciklis és a sofőr ekkor szóváltásba keveredett, majd az autós gázt adott, és elütötte a mellette álló kerékpárost. A futár az ütközés után elesett, az autós pedig tolatva próbálta meg elhagyni a helyszínt. 

A budapesti rendőrök az autó vezetőjét a helyszín közelében elfogták. A kerékpáros az ütközés következtében súlyosan megsérült.

A rendőrök a 27 éves férfi jogosítványát elvették, és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. 

Vallomásában a férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint véletlenül ütötte el a biciklist.

 

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#biciklis#elüt#autós#vii. kerület

Címlapról ajánljuk