Baleset-bűnügy

Vadállatok téphettek szét egy holttestet egy Paks melletti erdőben, három helyen találták meg a maradványokat

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 18. 9:31

A rendőrség a ruházat foszlányai alapján próbálja megállapítani a személyazonosságot, ehhez kérik a lakosság segítségét. Az rtl.hu-nak elmondták: kizárták az idegenkezűséget.

Hátborzongató haláleset történhetett hetekkel, de akár hónapokkal ezelőtt Pakson, derül ki a Blikk cikkéből. A Tolna megyei városban történtekről a rendőrég egyelőre nem adott külön tájékoztatást, csupán a Paksi Rendőrkapitányság tett közzé holttestrészkörözést.

A police.hu-n megjelent leírás szerint február 16-án három „egymástól teljesen elkülönülő helyen” emberi maradványokat találtak Pakson. Az egyik helyszínen a holttest koponyáját és őszesbarna hajmaradványait, a másik helyszínen a holttest törzsét, a harmadik helyszínen a lábakat találták meg.

A személyazonosság megállapítását nagy mértékben nehezíti, hogy a koponya alsó állkapcsa hiányzik, és a felső állkapocs fogai sincsenek meg, így a fogazat alapján nem lehet azonosítani az elhunytat.

A holttest törzsén egy kék kötött, cipzáras pamut kardigánt találtak, a jobb oldali hónalj részen a varrás mentén körülbelül 4 centiméter hosszan felszakadt. A kardigánon márkajelzés vagy más azonosító nincs.

Az elhunyt a kardigán alatt egy pamut rövid ujjú pólót viselt. 

A póló színe a holttest erőteljes bomlására tekintettel nem megállapítható

– olvasható a körözési leírásban. A póló mellkasi részén egy nagy méretű, négyszögben elhelyezkedő minta látható, egy színes csónakkal és abban tartózkodó 3 személlyel, alatta „caribbean islands” felirat.

A holttest lábain márkajelzés nélküli, 38-39-as méretű, fekete, magasszárú velúr cipőt találtak. A cipő leírása:

A lábbeli talphosszúsága 26 cm, külső és belső oldalán négy párhuzamos, fekete csíkkal, elől három tépőzárral. A lábbeli talpmintázata apró körökből áll. A lábbeli talpán a sarok és az elülső talp részen erőteljesen kopott, a minta egyáltalán nem látszik.

Az elhunyt viselt zoknit is, de a ruhadarab színe a holttest erőteljes bomlása miatt szintén nem határozható meg.

A maradványokból nem lehetett megállapítani sem a holttest nemét, sem a korát, az őszesbarna hajszínből lehet következtetni csak, hogy idősebb lehetett az elhunyt.

Kerestük a körözéssel kapcsolatban a megyei kapitányságot. Komlósiné Kiss Anett rendőr-őrnagy, szóvivő elmondta, hogy a rendőrség kizárta az idegenkezűséget, közigazgatási eljárásban vizsgálják a halálesetet. A maradványokat egy Paks melletti erdős területen, egymástól nem messze fedezték fel, feltehetően vadállatok tépték szét a holttestet. A haláleset több hónappal ezelőtt történhetett, eltűnt személyről az utóbbi időben nem is érkezett bejelentés. A rendőrség arra számít, hogy az elhunyt személyazonosságát hamarosan sikerül megállapítani.

Nyitókép: Paks madártávlatból – Fotó: Kiss Dániel / MTI

#Baleset-bűnügy#baleset#körözés#paks#tolna megye#holttest

Címlapról ajánljuk