Baleset-bűnügy

Morfinos infúzióval akarta megölni anyját egy gyöngyösi ápolónő

rtl.hurtl.hu

2023. február 17. 10:08

Édesanyját ugyanabban a kórházban kezelték, ahol dolgozott, ott próbálta meggyilkolni. 

Gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat egy 41 éves ápolónő ellen, aki egy gyöngyösi kórházban próbálta megölni édesanyját – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség. Közleményük szerint a nő morfint rakott anyja infúziójába, akinek életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Az eset 2021 szeptemberében történt. Az ápolónő pszichiátriai betegédesanyját augusztusban vették fel a kórház egy másik osztályára, majd a nő kérésére áthelyezték az intézménynek arra a részre, ahol ő is dolgozott.

Az ápolónő arra hivatkozva szerezte meg a kizárólag orvosi utasításra beadható, külön zárható szekrényben tárolt morfint, hogy a gyógyszerre egy másik betegnek van szüksége. Majd, amikor ügyeletesként dolgozott, különböző gyógyszerszármazékok keverékével adta be neki a morfint, infúzióval, hogy megölje.

Az anya a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a gyors orvosi beavatkozás, és az azt követő többhetes kezelés mentette meg – közölte az ügyészség.

A nő jelenleg bűnügyi felügyeletben van, így várja bíróság előkészítő ülését. Az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene, és felajánlották neki, hogy nyolc év börtön kap, ha a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Baleset-bűnügy#ápolónő#gyilkossági kísérlet#kórház#morfin#gyöngyös#ügyészség#vádemelés#bíróság

Címlapról ajánljuk