Baleset-bűnügy

Videón a balatonakali bosszúálló: a KRESZ betartása miatt büntette meg autóstársát

rtl.hurtl.hu

2023. február 16. 9:42

Az áldozat lelassított egy zebra előtt, dudálás és büntetőfékezés lett a jutalma.

Közúti veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat azzal a 48 éves sofőrrel szemben, aki egy indokolatlan fékezéssel szándékosan teremtett veszélyhelyzetet a 71-es főúton, Balatonakaliban.

A férfi 2021. október 1-jén személygépkocsival közlekedett Balatonfüred felől Zánka irányába. Eközben az előtte haladó személygépkocsi sofőrje egy kereszteződésben lévő gyalogátkelő előtt lassításba kezdett, mivel ott többen várakoztak. 

Miután senki nem kelt át az úton, a sofőr továbbindult, ám a terhelt hosszasan rádudált, a zebrán szabálytalanul megelőzte, majd visszatéréskor szándékos jobbra húzódva akadályozta a szabályosan közlekedő sofőr haladását. 

Az előzést befejezve a férfi a forgalmi sáv közepén hirtelen és indokolatlanul állóra fékezte a járművét, melynek következtében a sértett csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni, hogy a vádlott gépkocsijának ütközzön. 

A veszélyhelyzetet okozó férfi ezután elhajtott a helyszínről. A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy az elkövető pszichológiai jellemzői miatt nem alkalmas a gépjárművezetésre.

 

Nyitókép: YouTube / Ügyészség

#Baleset-bűnügy#büntetőfékezés#balesetveszély

Címlapról ajánljuk