Baleset-bűnügy

Moszkvában kapták el a budapesti ékszerbolti rablót

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 14. 7:52

A férfi hat évvel ezelőtt mintegy 3,5 millió forintot zsákmányolt, majd feleségével együtt Oroszországba szökött.

A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint fegyverrel rabolt ki két dohányboltot és egy ékszerüzletet, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden.

Az akkor 25 éves Cs. Marcell 2017 tavaszán három üzletet is kirabolt:

  • 2017. február 19-én egy XI. kerületi dohányboltba ment be, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel megfenyegette az alkalmazottat és pénzt követelt tőle. 687 ezer forinttal menekült el.
  • 2017. március 14-én egy újbudai dohányboltból rabolt; itt is fegyverrel fenyegette meg az eladót, aki 140 ezer forintot adott át neki.
  • 2017. április 22-én délben egy II. kerületi ékszerboltba ment be. Azt mondta az eladónak, hogy a nyakláncán lévő zárat szeretné megjavíttatni. Miközben a nő megnézte a láncot, a férfi elővette a fegyverét, és pénzt követelt, majd átugrott a pulton, és dulakodni kezdett az eladónővel, aki könnyebben megsérült. A rabló összesen több mint 2 millió 700 ezer forint értékű ékszerrel és pénzzel távozott.


A férfi feleségével egy II. kerületi szállodában lakott, ahonnan a harmadik rablás után fizetés nélkül távoztak. A pár Moszkvába menekült a hatóságok elől.

Cs. Marcellt végül nemzetközi elfogatóparancs alapján 2021. szeptember 30-án az orosz rendőrök fogták el Moszkvában, majd 2022. április 4-én este átadták Magyarországnak. A fővárosi nyomozók a férfit őrizetbe vették, jelenleg is letartóztatásban van.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a nyomozást befejezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

Nyitókép: Budapesti Rendőr-főkapitányság / YouTube

#Baleset-bűnügy#bűnügy#rablás#ékszerbolt#moszkva

Címlapról ajánljuk