Baleset-bűnügy

Kigyulladt és nagy füsttel égni kezdett egy jacht az Árpád hídnál

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 14. 12:06

A 25 méter hosszú, kikötőben lévő hajóhoz nagy erőkkel vonultak ki a budapesti tűzoltók, a Szent Flórián tűzoltóhajó is részt vesz az oltásban.

Cikkünk frissül.

Tűz ütött ki dél körül egy hajón Budapesten, a Hajógyári sziget déli csücskénél lévő kikötőben, az Árpád híd közelében, erősítette meg az rtl.hu információját Kisdi Máté tűzoltószázados, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kigyulladt és nagy füsstel égni kezdett egy jacht az Árpád hídnál
Fotó: Medvegy Gábor / rtl.hu

A 25 méter hosszú, kikötött hajóhoz négy tűzoltóautóval vonultak ki a budapesti tűzoltók, az oltásban több mint húsz tűzoltó vesz részt. A nehezen megközelíthető duna-parti helyszín miatt a Szent Flórián tűzoltóhajó is részt vesz az oltásban.

Kigyulladt és nagy füsstel égni kezdett egy jacht az Árpád hídnál
Fotó: olvasónk, Czakó Nikolett / rtl.hu

A nagy méretű motorcsónak a Wiking Yacht Club közelében horgonyzott, a Duna jobb partjához kötve. Varga Miklós, a klub tulajdonosa az rtl.hu-nak előzetesen annyit tudott mondani, hogy egy nagy motoros hajón, a Mangusta nevű jachton ütött ki tűz, szerencsére mostanra már alapvetően megfékezték a lángokat. A hajó felújítás miatt tartózkodott a kikötőben.

Frissítés: Kisdi Máté 13:40-kor arról tájékoztatta az rtl.hu-t, hogy az oltás még folyamatban van, mivel komplikált feladatról van szó, vízen úszó hajót kell oltani. A tűzoltók testi épségét szem előtt tartva nem lehet rámenni a hajótestre, csak kívülről lehet oltani. Ráadásul túl sok vizet sem lehet használni, nehogy elsüllyedjen a hajó.

Kigyulladt és nagy füsstel égni kezdett egy jacht az Árpád hídnál
Fotó: Medvegy Gábor / rtl.hu

Az olasz gyártmányú Le Saint James Mangusta a legnagyobb magántulajdonban lévő dunai jacht, korábban bulihajóként is funkcionált:


Nyitókép: Medvegy Gábor / rtl.hu

#Baleset-bűnügy#baleset#budapest#tűz#JACHT#árpád híd#kikötő

Címlapról ajánljuk