Baleset-bűnügy

Felfüggesztett börtönnel megúszhatja a tízmilliós sikkasztással vádolt bírósági végrehajtó

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 14. 9:43

A Nógrád megyében önállóan dolgozó végrehajtó a vád szerint összesen 10,6 millió forintot rakott át a végrehajtói letéti számláról irodája költségszámlájára, majd nagy részét továbbutalta magának. 

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy Nógrád megyében működő önálló bírósági végrehajtóval szemben, aki a vád szerint az irodája letéti számlájáról több mint 10 millió forintot utalt át magának, közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség kedden.

A vád szerint a bírósági végrehajtó a végrehajtói irodája egyedüli tagja, egyben vezető tisztségviselője volt, így egymaga rendelkezett a végrehajtói iroda letéti számlája, valamint az iroda költségszámlája fölött.

2020. októberében végrehajtói ügyszámok megjelölése nélkül vagy fiktív ügyszámokkal háromszor, összesen 10,6 millió forintot utalt át a végrehajtói letéti számláról a végrehajtói iroda költségszámlájára. A vádlott ezután a költségszámláról pénzt vett fel, illetve saját bankszámlájára utalt 7,5 millió forintot.

A 10,6 millió forintot utóbb a végrehajtói irodának visszafizette, így a sikkasztással okozott kár megtérült. Az ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a végrehajtó ellen, vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés egyidejű kiszabását indítványozva.

#Baleset-bűnügy#bírósági végrehajtó#nógrád megye#sikkasztás#vádemelés

Címlapról ajánljuk