Baleset-bűnügy

Előkerült annak a férfinak a holtteste, aki menekülés közben ugrott egy hónapja a Sajóba

rtl.hurtl.hu

2023. február 10. 10:33

A férfit bolti lopáson kapták Miskolcon, a biztonsági őrök feltartóztatták, de sikerült elszöknie. A folyót viszont már nem tudta átúszni.

Csütörtökön délután Sajópetrinél megtalálták annak az 52 éves tarcali férfinak a holttestét, aki még január 7-én merült el Miskolcon a Sajó folyóban – írja a boon.hu.

A férfit bolti lopáson kapták egy miskolci nagyáruházban, a biztonsági őrök visszatartották, és értesítették a rendőrséget. Neki azonban sikerült elmenekülni, és a Sajóba ugrott. Megpróbálta átúszni a folyót, de nem sikerült neki.

A katasztrófavédelem és a Spider Mentőcsoport is kereste a vízben a férfit, de nem jártak eredménnyel, később pedig az áradás és az időjárási körülmények miatt fel kellett adniuk a keresést. Több mint egy hónappal később lakossági bejelentés alapján vonultak ki a hatóságok Sajópetribe, ahol fennakadt a férfi holtteste. A tűzoltók két irányból is próbálták csónakkal megközelíteni a holttestet, de túl nagy volt a sodrás, és nem fértek hozzá, hogy kiemeljék, így a Neptun Mentőcsapat segítségét kérték.

A mentőcsapat tagjai csónakkal, speciális búvárruhában, kötélbiztosítás mellett tudták a holttestet megközelíteni, rögzíteni és a tűzoltókkal összedolgozva kivinni a partra, ahol a rendőrök megkezdték a halottszemlét.

#Baleset-bűnügy#sajó#holttest#menekülés#lopás#biztonsági őrök#miskolc

Címlapról ajánljuk