Baleset-bűnügy

Hatalmas konyhakéssel rontott a helyszínelő rendőrökre egy részeg férfi

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 8. 14:38

Egy biciklisgázolás helyszínén intézkedtek a rendőrök, amikor megjelent egy részeg férfi, és a rendőrök felé indult késsel hadonászva.

Felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz egy 31 éves férfi ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.

Az ügy előzménye, hogy kedden este egy határmenti településen egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd megállás nélkül elhajtott. A baleset helyszínére két rendőr érkezett, és megkezdték az adatgyűjtést.

Az intézkedés közben megjelent egy részeg férfi, akiről később kiderült, hogy övé az autó, amivel a biciklist elütötték.

A férfi egy 32 centiméter hosszú, 19 centiméteres pengéjű kést tartott a kezében, és megindult az egyik az egyik intézkedő rendőr felé.

A férfi a jobb kezében marokra fogott kést folyamatosan le-föl mozgatta, és azzal vágó és szúró mozdulatokat tett

– fogalmazott az ügyészség.

A rendőr felszólította a férfit, hogy álljon meg és tegye le a kést, a részeg késes azonban erre nem volt hajlandó, és egyre közelebb ment a rendőrhöz. A rendőr hátrálni kezdett, majd rászólt a biciklisre, hogy szálljon be a rendőrautóba, és ő is beült, magukra zárva annak ajtajait.

A rendőr a kocsival tolatni kezdett, eközben bepattant társa is. A késes részeg eközben továbbra is hadonászott, és ment az autó felé, még attól sem hőkölt vissza, hogy a rendőrök bekapcsolták az autó fényhídját.

Végül többszöri felszólításra csak eldobta a kést. A rendőrök kiszálltak a kocsiból, erre a férfi bokszoló állást vett fel és ökleivel csápolni kezdett. Az egyik rendőr ekkor gumibotjával ártalmatlanná tette, és végül sikeresen megbilincselték, majd előállították.

A nyomozó ügyészség elrendelte az ittas vezetés miatt 2020-ban felfüggesztett szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt férfi őrizetét. Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#hivatalos személy elleni erőszak#kés#baleset#helyszínelés#rendőrök#részegség

Címlapról ajánljuk