Baleset-bűnügy

A földrengés egyik legtragikusabb képén egy török férfi a romok alá rekedt, halott lánya kezét fogja

rtl.hurtl.hu

2023. február 7. 18:26

A földrengésnek már több mint 5000 halottja van.

A Dél-Törökországot és Észak-Szíriát pusztító, legalább hatezer ember halálát okozó két földrengésről készült videókon és fotókon látható, ahogy a mentők kézzel ásnak, ahogy teljes lakóházak másodpercek alatt omlanak a földre, de kevés kép ábrázolja olyan egyértelműen a gyötrelmet, mint a törökországi Kahramanmaraş régióból származó fotó, amelyen egy apa tartja halott tizenéves lánya kezét, miközben mentők és civilek fésülik át a környéket túlélők után kutatva, hívta fel az olvasók figyelmét a Guardian.

A fotón Mesut Hancer a romok között görnyedve tartja a 15 éves lánya, Irmak kezét, aki az ágyán fekszik az egykori lakásuk romjai alatt. Az apa és lánya közelében egy férfi egy kalapáccsal próbál utat törni magának a romok között.


Az első, 7,8-as erősségű földrengést sok viszonylag erős utórengés követte, majd néhány órával később egy 7,7-es erősségű. A mentési munkálatokat a több tucatnyi utórengés, a fagyos téli időjárás és az érintett területekre vezető utakban keletkezett károk nehezítik.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánította a földrengések által érintett 10 tartományt, és három hónapra szükségállapotot rendelt el a térségben.

Nyitókép: MTI/AP/Halil Hamra

#Baleset-bűnügy#török-szíriai földrengés#törökország#földrengés#romok#fotó

Címlapról ajánljuk