Baleset-bűnügy

Városi cipőben, szövetnadrágban vágott neki a Börzsönynek egy túrázó, a hegyimentőknek kellett lehozni

rtl.hurtl.hu

2023. február 6. 11:37

A fiatal nő annyira átfagyott, hogy már járni sem tudott, hordágyon kellett kimenteni.

A váci kórházba kellett szállítani egy fiatal nőt, aki túrázás közben annyira átfagyott, hogy már menni sem volt képes, a hegyimentőknek hordágyon kellett levinniük a rá várakozó mentőautóhoz – közölte a mentés végrehajtó Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat.

A menőket vasárnap délután riasztották, hogy a segítségüket kérik egy kihűlt túrázó megkeresésében és mentésében. Mint kiderült, egy pár Csóványosról tartott a Nagy-Hideg-hegyre, de kénytelenek voltak megállni, mert a fiatal nő nem tudott továbbmenni.

A hegyimentők közlése szerint a nő városi cipője és könnyű szövetnadrágja addigra teljesen átázott, fájdalmai voltak és nagyon fázott. Mire a hegyimentők odaértek hozzájuk, a 23 éves nő már nem érezte a lábait, a nadrágja egyes részei keményre fagytak és alig bírt lábra állni.

A mentősök ellátták, majd gyalog próbálták támogatni a hölgyet a terepjáróig, de egy idő után kénytelenek voltak kötélbiztosítással és hordággyal levinni a közelben várakozó terepjáróig, majd a Cseresznyefa parkolónál várakozó mentőautóhoz szállították.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a váci kórházba szállították további ellátásra. Állapotáról nem közöltek részletes információkat.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat vasárnap reggel arra figyelmeztette a Nagy-Hideg-hegyre készülő túrázókat, hogy bár szép napos idő van, és az ösvények sincsenek lefagyva, de kitaposva sem, így „a téli felszerelés (és jó erőnlét) továbbra is elengedhetetlen.”


Nyitókép: A Nagy-Hideg-hegyi turistaház a Börzsönyben, a Nagy-Hideg-hegy csúcsán. Fotó: MTVA/Bizományosi: Lehotka László

#Baleset-bűnügy#hegyimentők#börzsöny#tél#túrázás#túrázó#mentés

Címlapról ajánljuk