Baleset-bűnügy

Vakondok zabálták fel a kiskunlacházi drogbanda által termesztett marihuánát

rtl.hurtl.hu

2023. február 5. 16:01

Az első szüret elmaradt.

Még szeptemberben ütött rajta a rendőrség egy kiskunlacházi drogtanyán, ahol még a vécében is füvet termesztettek. A Blikk szerint a rajtaütéskor ötszáz tövet találtak a hatóságok, ám a bandának nem ment mindig ilyen jól: az első szüretük azért maradt el, mert a vakondok lelegelték a termésüket.

A nyomozók az akcióval mintegy félmillió adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg, aminek a feketepiaci értéke közel 1,5 milliárd forint. A lap úgy tudja, hogy a bandának rendes munkája nem igazán volt, néhanapján, ha már nagyon nem volt mit enniük, építkezésekre mentek el dolgozni.

A bűnügyi helyszínelőknek több napig tartott a szemle, egyrészt a kábítószer hatalmas mennyisége, másrészt a precízen kialakított rendszer minden egyes elemének pontos rögzítése miatt.

Az 51 éves halásztelki tulajdonos és 26 éves szarvasi társa olyan szakszerűen alakította ki az ingatlant a kábítószer termesztéséhez, illetve feldolgozásához, hogy még a szigetelésre is figyeltek, megakadályozva ezzel az erős marihuánaillat terjedését.

„A rendőri munka nagyon alapos volt, így semmi értelme nem lenne a tagadásnak. Ügyfelem a közeljövőben minden részletre kiterjedő vallomás kíván tenni” – közölte a lappal a bandavezér V. József ügyvédje, Dr. Lichy József.

A bűnszervezet nemcsak marihuánában utazott, árultak mindent, ami a piacon fellelhető. Vásárlóiknak igény szerint szereztek kokaint és heroint is. Állítólag vevőjük volt egy elismert vidéki ügyvéd is. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, akár húsz év börtönt is kaphatnak.


Nyitókép: Pixabay / Mohos Máté

#Baleset-bűnügy#vakond#marihuána#rendőrség#drog#rajtaütés#kiskunlacháza

Címlapról ajánljuk