Baleset-bűnügy

Azzal vádolnak egy 58 éves Pest vármegyei tornatanárt, hogy szexuális erőszakot követett el 11 éves diákja ellen

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 6:57

A férfi állítólag a történtek ellenére tovább taníthatott az iskolában, az igazgató azzal védekezett, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

A Budapest Környéki Törvényszéken csütörtök reggel tartottak előkészítő ülést abban az ügyben, amelyben az 58 éves K. Lászlót azzal vádolják, hogy szexuális kapcsolatot létesített az egyik diákjával. K. Lászlót tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete, befolyása alatt álló sértett sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakkal vádolják, az ügyészség nyolc év fegyházat kért rá beismerés esetén, írja a Blikk.

A lap munkatársai ellátogattak a településre, ahol a férfi tornatanárként dolgozott. A beszámoló szerint a helyieket megrázta a hír, miszerint a jóravaló, megbízható embernek ismert tanárt azzal vádolják, hogy szexuálisan erőszakoskodott a tanítványával.

A szülői körben csak arról pletykáltak, hogy Laci bácsi molesztálhatta a gyermeket, de hivatalos értesítést nem kaptunk semmiről. A kislány már korábban előadta, hogy teherbe esett valakitől, de ez sem volt igaz, ezért sokan nem is hittek neki. Azért is borzalmas, ha igazak a vádak, mert egyébként a gyerekek nagyon szeretik Laci bácsit

– mondta a Blikk újságírójának a kislány egyik iskolatársának édesanyja.

Az áldozat édesapja a lapnak elmondta, hogy a lánya már jobban van a történtek óta, de megviselte az, ami vele történt. A jelenleg 15 éves lány egy középiskolában tanul. A Blikk azt írja, a férfi állítólag a történtek ellenére tovább taníthat az iskolában, az igazgató azzal védekezett, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Baleset-bűnügy#pest megye#vád#diák#tornatanár#szexuális kapcsolat

Címlapról ajánljuk