Baleset-bűnügy

Először beismerte tettét a 12 éves diák megveretésével vádolt tornatanár, most már viszont tagadja

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 15:21

A mezőcsáti esetről először az RTL Híradó számolt be. A tanár korábban beismerte tettét.

Kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrse egy 55 éves helyi férfival szemben, közölte honlapján a rendőrség.

A nyomozás eddigi adatai alapján 2023. január 23-án egy mezőcsáti iskolában, az egyik tanórán 13 tanuló a pedagógus biztatására bántalmazott egy 12 éves fiút, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A nyomozók 2023. január 31-én gyanúsítottként hallgatták ki a tanárt,

aki a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el.

Az esetről először az RTL Híradó adott hírt: A tanár ötöst ígért a verésért, és nevetve nézte végig, amint a többiek csépelték, mesélte a 12 éves fiú. A szülők feljelentést tettek, a pedagógus ekkkor még beismerte tettét. A tankerület közölte, belső vizsgálat indult, és megtették a szükséges intézkedéseket.

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ a Híradónak azt írta, elítélik az erőszak minden formáját, és az intézményben belső vizsgálatot tartottak, valamint a tankerület mint munkáltató megtette a szükséges intézkedéseket. A Híradó információi szerint a tanár szerda óta nem tartotta meg az óráit az iskolában.  

Később arról is beszámoltunk: szinte mindenki hallott Mezőcsáton az esetről. Volt, aki azt mondta: ismeri a pedagógust és nem tudja elhinni róla, hogy ilyet tett.


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#mezőcsát#tornatanár#gyerek#verés#ötös#osztály#rendőrség

Címlapról ajánljuk