Baleset-bűnügy

Beteg felesége tizenegy bordáját törte el az italozó férj

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 8:35

Az asszony később a kórházban meghalt, a férjet életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják.

Vádat emeltek egy kiskőrösi férfi ellen, aki az ügyészség szerint olyan súlyosan bántalmazta beteg feleségét, hogy 11 bordája eltört. Az asszony később a kórházban meghalt.

A vádirat szerint a házaspár 23 évig tartó kapcsolata során veszekedéseik olykor tettlegességig fajultak, időnként szétköltöztek, majd újra felvették egymással a kapcsolatot, és 2020 vége óta ismét együtt éltek a feleség tanyáján. Az asszony nyugdíjából éltek, a rendszeresen italozó férj gyakran kért pénzt a feleségtől, amiből vita kerekedett közöttük. A nő egészségi állapota ebben az időszakban jelentősen leromlott, nehezen járt és beszélt, rossz volt a látása és hallása is.

Tavaly áprilisban egy vita során a férfi a fejére, nyakára és mellkasára mért ütésekkel súlyosan bántalmazta feleségét. A tanyagondnok talált rá az ágyban fekvő, kiszáradt, elhanyagolt, zavart állapotban lévő asszonyra, akihez azhonnal mentőt hívott.

A nő a fejétől a lábáig zúzódásos sérüléseket szenvedett, 11 bordája eltört és légmell is kialakult nála. A kórházi ápolás ellenére tavaly júniusban életét vesztette. A férjet az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Nyitókép: Bács-Kiskun megyei főügyészség

 

#Baleset-bűnügy#bántalmazás#testi sértés#életveszély#családon belüli erőszak

Címlapról ajánljuk