Baleset-bűnügy

Frissen levágott szarvasfej került elő egy igazoltatott sofőr csomagtartójából Tolna megyében

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 14:09

A gyanúsítottak nem gondolták, hogy bűncselekményt követnek el, ha levágják.

Január 29-én vasárnap délután közúti ellenőrzés miatt állítottak meg egy autót Kölesden a szekszárdi rendőrök – írja a police.hu. A jármű vezetője egy 23 éves helyi férfi volt. 

A kocsi ellenőrzése során a csomagtartóból egy trófeás fej került elő, amiről később kiderült, hogy egy Varsád környékén talált szarvastetemről vágta le a sofőr egyik ismerőse, akit idő közben már hazaszállítottak.

Az illetékes vadásztársaság képviselője, továbbá a Tolna Vármegyei Kormányhivatal vadászati-halászati felügyelője is megvizsgálta a zsákmányt: elmondták, hogy egy feltehetően több napja elpusztult, hozzávetőlegesen 2-3 éves dámbika fejét találták meg a rendőrök. 

A trófea értéke nagyjából 400 ezer forint, de a lopási kár így megtérült a vadásztársaságnak.

Az igazoltatott fiatalember elmondta, gombászni indultak a területre, ott találták a tetemet. Nem gondolták, hogy bűncselekményt követnek el azzal, ha a trófeás fejet levágják, és elviszik haza.

Társa – egy 33 éves kistormási férfi – lakásán kutatást tartottak a tamási nyomozók, majd mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás miatt, mindketten beismerő vallomást tettek.  

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#szarvas#szarvasfej#dámbika#igazoltatás#rendőrség#rendőrök

Címlapról ajánljuk