Baleset-bűnügy

Videón az autós, aki értelmetlen csúszkálásával lezúzta a gyöngyösi reptér kifutópályáját

rtl.hurtl.hu

2023. január 26. 10:18

A 34 éves férfi azért driftelt, hogy felvételt készíthessen róla. 

Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott azzal a 34 éves gyanúsítottal szemben, aki autójával a Gyöngyös közeli repülőtér havas kifutópályáját használta speciális csúszkálásra, írta meg az ügyészség honlapján

A járási ügyészség határozata szerint a férfi 2021 telén autójával elment a Gyöngyös-Pipishegyi Repülőtérre azért, hogy annak északi-, északnyugati felén, a hóval borított füves kifutópályán a járművel drifteljen, – vagyis az autóval folyamatosan a kicsúszás határán kanyarogjon – és erről felvételt készítsen. 


A driftelés során a jármű kerekei a havas, nedves, felázott talajban hosszanti és körkörös benyomódásokat hagytak, melyek a hó elolvadása után láthatóvá váltak.

A repülőtér kifutópályájának felszíne megsérült.

A férfi a cselekményével a fel- és leszálló járművek közlekedését, ezen keresztül pedig a légi közlekedésben részt vevők életét, testi épségét veszélyeztette.

Az Egri Járási Ügyészség a légi közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárást egy év időtartamra feltételesen felfüggesztette. Az ügyészség – a további feltételek fennállása esetén – akkor dönt így, ha a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére tekintettel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható. Ha feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, a gyanúsítottal szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége / Facebook

#Baleset-bűnügy#autós#gyöngyös#driftelés

Címlapról ajánljuk