Baleset-bűnügy

Női ruhában próbált meglógni a kecskeméti butikban lopkodó 19 éves férfi

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 24. 9:29

Amikor a pláza ruhaboltjának eladói rajtakapták a tolvajt, dulakodni kezdett a biztonsági őrrel, többször is megütve a nőt. Éppen ezért rablás miatt állítják végül bíróság elé.

Rablás miatt indított eljárást a rendőrség egy 19 éves férfi ellen, akik egy kecskeméti ruhaboltból próbált lopni, közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrséget január 20-án este riasztották egy kecskeméti bevásárlóközpontból. Az egyik ruhabolt eladója azért telefonált, mert egy férfi és egy nő ruhákat próbált lopni az üzletből. A tolvajduót a biztonsági őr tetten érte, így a kár megtérült.

A páros férfi tagja nem sokkal később egy másik üzletben próbálkozott. A kizárólag női és gyermekruhákat árusító üzletből próbált elhozni egy kabátot és egy pulóvert a tolvaj, méghozzá úgy, hogy felvette azokat. Az eladók azonban észrevették, hogy női ruhában próbálja elhagyni az üzletet, és megállították.

A tolvaj nem akarta visszaadni a zsákmányát, és lökdösődni, majd dulakodni kezdett az egyik biztonsági őrrel. Ez odáig fajult, hogy többször meg is ütötte a nőt. A férfi végül elfutott, de több biztonsági őr is a nyomába eredt, és feltartóztatták a rendőrök kiérkezéséig.

A férfi nagyban súlyosbította helyzetét, amikor a biztonsági őrre támadt. A lopással ugyanis csak szabálysértést követett volna el, de mivel a biztonsági őrt megütötte a ruhák megtartása érdekében, két évtől nyolc évig terjedő börtönt is kaphat rablás miatt.

Nyitókép: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#kecskemét#rablás

Címlapról ajánljuk