Baleset-bűnügy

„Nem vagyok méltó arra, hogy ittasan vezessek” – feladta magát egy sofőr a tatai rendőrségen

rtl.hurtl.hu

2023. január 23. 12:43

Hétfőn reggel úgy állt meg a rendőrségi parkolóban, hogy akkor már saját bevallása szerint nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. 

Nem vagyok méltó arra, hogy ittasan vezessek.

Ezzel a szöveggel adta fel saját magát a tatai rendőrkapitányságon egy 65 éves tatai férfi, aki részegen vezetve állt be a rendőrségi parkolóba – írta a police.hu. A pillanatról térfigyelő kamera készített felvételt.

A police.hu cikke szerint a rendőröknek a monitorokon keresztül látták, ahogy a férfi beáll az épület előtti szolgálati parkolóba, úgy, hogy nekiütközik a padkának. Amikor kimentek hozzá, és kérdőre vonták, a férfi elmondta nekik, azért jött, hogy feladja magát.

Ugyanis, ahogy fogalmazott, nem méltó arra, hogy ittasan vezessen. Azt is elmondta, hogy nagy mennyiségű alkoholt ivott, mielőtt a volán mögé ült. Állítását a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolta.

A 65 éves helyi lakos ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették. Emellett tízezer forint bírságot is kiszabtak részére, mivel a vezetés közben nem használta a biztonsági övét.

Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

 

#Baleset-bűnügy#ittas sofőr#ittas vezetés#feladta magát#rendőrség#tata

Címlapról ajánljuk