Baleset-bűnügy

Elmegyógyintézetbe küldik az újbudai rendőrgyilkost

rtl.hurtl.hu

2023. január 15. 12:41

A bíróság elrendelte letartóztatását. 

A Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap délelőtt elrendelte az újbudai rendőrgyilkossággal gyanúsított Sz. Szilárd 30 napra történő letartóztatását – közölte a Blikkel a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője. Szabó József közlése szerint a férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki fogvatartása helyéül.

Az intézetben megvizsgálják, hogy mennyire volt beszámítható a késelések elkövetésekor, és mitől volt zavar. A férfi a beszámolók szerint hangokat hallott, mielőtt a rendőrök kiérkeztek a helyszínre. Ha kiderül, hogy kábítószer hatása miatt nem fogta fel, hogy mit tesz, az nem mentesíti a felelősségre vonás alól – írta a Blikk.

Az RTL Híradó egy nappal korábban arról számolt be, hogy a büntetett előéletű, 35 éves férfi akár élete végéig is börtönben maradhat, ha bűnösnek találják emberölésben. A férfi kihallgatásán nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen. 

A Blikk cikke szerint azonban a korábban mindent tagadó férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett a rendőrök elleni támadással kapcsolatban.

Nyitókép: MTI/Mátyus Tamás

 

 

#Baleset-bűnügy#rendőrgyilkosság#letartóztatás#elmegyógyintézet#bíróság

Címlapról ajánljuk